Rasprava između Tadića i Lutovca: Ko (ni)je ujedinio DS 1Foto: FoNet/ DS

Na mreži Tviter tokom vikenda razvila se rasprava između bivšeg i sadašnjeg predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića i Zorana Lutovca o reujedinjenju DS.

Tadić: Gostujući na TV Nova Lutovac je izneo notorne neistine o ujedinjenju u veliku DS. Prvo, to je dogovarano kao integracija tri stranke, a ne utapanje u DS. Uostalom, to je i sam potvrdio kada je u istoj emisiji rekao da je za to neophodno i menjanje statuta postojeće DS. Drugo, slagao je da je dogovor o ujedinjenju pravio sa Aleksandrom Ivanovićem. Taj dogovor smo isključivo napravili Dušan Petrović, Zoran Lutovac i ja. A Ivanovića sam ja kasnije delegirao u predsedništvo Unije i to je bila moja lična odluka kao predsednika SDS-a. I treće, bizarno je da se Lutovac „čudi“ odakle se u procesu integracije u veliku DS pojavio predsednik stranke koja učestvuje u tom procesu. Bolje bi bilo da objasni zašto je on kao predsednik DS ne samo nestao iz tog procesa, nego ga i blokirao još krajem prošle godine. A to što je Lutovac očigledno obmanjivao sopstveno članstvo da je dogovor da ja ne učestvujem u procesu integracije stranke koju vodim, znači da su negativne reakcije u DS, koje pominje, izazvane ne mojim pojavljivanjem, već njegovim neistinama. A sve te neistine, njemu na čast.

Lutovac: Deklaracija o ujedinjenju glasi: „Mi, pripadnici Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Zajedno za Srbiju -koji imamo srodna politička opredeljenja i programske ciljeve, donosimo odluku da se ujedinimo u DEMOKRATSKU STRANKU“. Toliko o moralu, politici i elementarnoj logici. Ne ujedinjuju se entiteti nego PRIPADNICI (članovi). Nema novog entiteta. Radi se o jačanju postojeće Demokratske stranke. To je bio preduslov na koji ste pristali i vi i ZZS. Ako ste se predomislili to je u redu, predomislila se i većina u DS-u. Želim vam sve najbolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari