Dva kluba u Beogradu prekršila zabranu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da se zabrana rada ugostiteljskih objekata nakon 23 sata kontroliše.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.07.2020.

09:09

Dva kluba u Beogradu prekršila zabranu
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Prema njegovim rečima sinoć, kao i prethodne večeri, po dva obejekta su mandatorno kažnjena jer su radili preko dozvoljenog radnog vremena.

"Ne možemo kontrolisati svaki objekat, ali se širenjem informacija i dezinformacija preko društvenih mreža i na neadekvatan način stvara iluzija da se kršenje dešava puno i često. Nije se to dešavalo, iako je je vikendom noćni život u Beogradu izuzetno aktivan", rekao je Radojičić za RTS.

On je naveo da je, kad je reč o poštovanju mera za sprečavanje širenja koronavirusa, situacija u toku jučerašnjeg dana bila zadovoljavajuća, te da je do ljudi doprla informacija o važnosti nošenja maski.

"Od jutros su inspekcije, gradske i u okviru ministarstva zdravlja na terenu i biće kontrole. Ukoliko danas budemo imali svest, za 7 do 10 dana ćemo imati dosta manju potrebu da formiramo covid bolnice", ocenio je Radojičić.

Prema njegovim rečima, biće jasne kontrole ugostiteljskih objekata kao i gradskog prevoza i ukazivaće se na značaj odgovornog i savesnog postupanja i ponašanja.

"Nije moguće sve kontrolisati pa ćemo vršiti nasumičnu kontrolu. Dva objekta su noćas kao i prethodne noći radila preko predviđenog vremena i dobila mandatorne kazne", istakao je on.

Radojičić je rekao i da će danas posle podne kovidbolnica u beogradskoj Areni moći da počne da prima prve pacijente.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: