Inicijativa "Zaštitimo studente": Predaja peticije Ministarstvu prosvete u ponedeljak 1Foto: Stefana / Ilustracija (Arhiva)

Inicijativa „Zaštitimo studente“ najavila je da će u ponedeljak Ministarstvu prosvete predati više od 6.000 potpisa peticije „Zaštitimo studente“, čije je sakupljeno počelo dva dana pre najave Aleksandra Vučića da će se domovi isprazniti i velikog studentskog protesta u četvrtak uveče.

Nakon stopirane odluke o izbacivanju studenta iz domova potrebno je što pre doneti odluku o usvajanju navedenih zahteva, kako bi se studenti mogli u vremenima neizvesnosti makar bez bojaznosti o domu i rokovima posvestiti spremanju ispita.

Pandemija virusa COVID – 19 ima veliki uticaj na položaj studenata u Srbiji ali i kvalitet studija, posebno imajući u vidu otežano održavanje letnjeg semestra, te se taj položaj ne sme dodatno otežavati popunim zanemarivanje studenstkih interesa, navodi se u saopštenju. Potpuno smo svesni da u navedenim trenutcima kada se pandemija širi, protesti jesu poslednje sredstvo.

Međutim, u slučaju neusvajanja studentskih zahteva i novih protesta, preko online peticije pozvaćemo svih 6.000 potpisnika peticije da se pridruže građanima.

Jedina gora opcija od protesta je neusvajanje zahteva studenata i ukidanje prava na obrazovanje.

Solidarnost nas je sve okupila u ovakvim trenucima, a solidarnost će nam pomoći i da zajedno istrajemo u svojim zahtevima, ističe se u saopštenju Inicijative „Zaštitimo studente“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari