Film i serije

Film "Neodoljivo", ni britka ni zabavna komedija Džona Stjuarta

Film "Neodoljivo", ni britka ni zabavna komedija Džona Stjuarta
Foto: N.N. | Film sedmice: "Neodoljivo"

Džon Stjuart (John Stewart) je svoju slavu doživio kao britki komičar i politički komentator u okviru autorske emisije "The Daily Show", koju je 2015. godine napustio kako bi se posvetio svojim filmskim projektima. Jedan od prvih bila je, u slobodnom prevodu, "Voda ruže" (Rosewater), odlična politička drama bazirana na memoarima Maziara Baharija (Maziar Bahari) i Aime Moloj (Aimee Molloy), koju je Stjuart napisao, režirao i producirao.

"Neodoljivo" (Irresistible) je njegovo drugo ostvarenje koje je usljed aktuelne situacije sa pandemijom svoju premijeru doživjelo online uz ograničeno prikazivanje u bioskopima. Riječ je o političkoj komediji koja prati demokratu Gerija Cimera (Steve Carell), vođu političkih kampanja i stratega po zanimanju, između dva kruga izbora, koji pokušava pomoći "savršenom" kandidatu - demokrati (Chris Cooper) u malom, desno orijentisanom gradu. Ispod površine njegova motivacija nije motivacija dobrotvora, nego prije očajnog čovjeka koji u takvom potezu vidi način na koji bi se, pod uslovom uspjeha ovog manevra, ponovo vratila vjera u demokratsku stranku, što bi u konačnici skinulo Donalda Trampa sa trona. U pitanju je strateški potez čovjeka koji nakon poraza Hilari Klinton nema drugog izbora osim da se uhvati za posljednju slamku.

Međutim, ako zanemarimo interesantnu premisu dobijamo vrlo mlak rezultat jer je ovdje riječ o političkoj komediji koja, iznenađujuće za Stjuarta, nije ni britka ni zabavna iako je zamišljena kao satira koja za cilj ima preispitivanje trenutne političke klime u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i brutalnost političkih kampanja u koje se ulažu bezobrazne svote novca. Uz to, dodatni problem filmu stvara činjenica da sam zaplet nije nimalo uvjerljiv uprkos iskustvu i svim nastojanjima njegovog tvorca. Šteta.

Ocjena: 2.5/5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije