U Šapcu testirana 271 osoba 1Foto: E.D.

Nakon uvođenja vanredne situacije u Šapcu 752 lica su pod nadzorom, a za 271 lice čekaju se rezultati iz laboratorije „Vatreno oko“. Komandant Kriznog štaba Nebojša Zelenović upozorio je na zastoj u ambulanti. 

– Uveden je dvostruki nadzor koji vrši Policijska uprava tako što poziva lica u izolaciji ili ide na njihovu kućnu adresu kako bi se uverila da poštuju mere. Komunalna policija je prilikom kontrole ustanovila da tri objekta nisu poštovala odredbe Štaba i izveštaj je dostavljen sanitarnoj inspekciji koja će preduzimati dalje mere. Imamo sedam novih pozitivnih, pa nema još zaoštravanja mera. Očigledno da postoji neki zastoj u laboratoriji „Vatreno oko“, jer očekujemo potvrde testiranja za 271 osobu. Govorimo o pacijentima čiji nalazi nisu vraćeni u ambulantu pre drugog jula, onim za koje su predati nalazi prekjuče i testirani u kovid ambulanti, Zavodu i Opštoj bolnici i 71 testiranih juče u kovid ambulanti. Ako uzmete u obzir da je toliko testova na čekanju, to je skoro kao cela Srbija. Ako na teritoriji cele Srbije dnevno imate malo više od 300 pozitivnih, neće biti ili će biti da je ovo što se u ovom trenutku radi u Šapcu manje – više slika Srbije, ili imamo ozbiljan problem sa podacima – rekao  je Zelenović.

Veterinarski specijalistički institut u ponedeljak nastaviti da radi testiranja za sve Šapčane, a na stanju imaju 2.000 testova. Iz Opšte bolnice još nema informacija, a  Zelenović navodi da je prema njegovim podacima na grudnom odeljenju smešteno 25 ljudi, a u sivoj zoni na infektivnom odeljenju 28 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari