Zvezdaši zadovoljniji od partizanovaca: Talični Bosanac ostavio Sankt Galen na vrhu, Jang Bojsi imali neobičnog saveznika

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.07.20. | 18:03

Nastavlja se šampionska trka u Švajcarskoj

Zvezdaši priželjkuju titulu Sankt Galena, partizanovci navijaju da Jang Bojsi odbrane tron u Švajcarskoj. Danas su više razloga za zadovoljstvo imali Zvezdini navijači.

Šampionska trka u Švajcarskoj je postala izuzetno zanimljiva navijačima beogradskih večitih. Ako Sankt Galen osvoji titulu, Zvezda ima velike šanse da bude nosilac u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ako Jang Bojsi osvoje šampionski pehar, to će otvoriti put Partizanu da bude nosilac u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Za sada, bolje ide Sankt Galenu, ali se vodi mrtva trka.

Lider je danas ostao na prvom mestu zahvaljujući bosanskom napadaču Ermedinu Demiroviću. On je bio strelac oba gola u pobedi nad Sionom od 2:1 kojom je Sankt Galen zadržao prvo mesto osam kola pre kraja. Demirović je oba gola postigao u prvih 20 minuta meča i otvorio vrata pobede. Oba su bili otpaci uz dosta sreće pošte se dobro snašao posle centaršuteva i loših rekacija protivničke odbrane.


Uspeo je Sion već u 22. minutu da prepolovi rezultatski deficit, ali to je bilo sve. Uprkos tesnom rezultatu, pobeda Sankt Galena je bila apsolutno zaslužena jer su gosti pokazali malo. Lideru je ovo bila treća uzastopna pobeda, a u sledećem kolu gostruje još jednom timu iz donjeg dela tabele – Luganu.

Jang Bojs je danas savladao upravo Lugano sa 3:0 i ostao na dva bosa zaostatka iza lidera. Imao je i šampion danas mnogo sreće. Tačnije, imao je neobičnog saveznika. Luganov defanzivac Jao Elož je očajnim intervencijama postigao autogolove u 32. i 59. minutu kojima je pogurao domaće do pobede. Na kraju je Kamara u nadoknadi vremena uspeo da upiše i ime nekog od fudbalera Jang Bojsa u listu strelaca. U narednom kolu ekipa iz Berna gostuje davljeniku Tunu. 


ŠVAJCARSKA - 28. KOLO

Subota

Bazel - Ksamaks 2:0 (1:0)

/Petreta 17, Artur 82/

Cirih - Servet 2:0 (1:0)

/Kololi 19, Rug 50/

Nedelja

Lucern - Tun 3:0 (2:0)

Sankt Galen - Sion 2:1 (2:1)

Jang Bojs - Lugano 3:0 (1:0)



tagovi

Sent GalenJang Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara