Dejvid Gilmor objavio novu pesmu

Engleski gitarista, pevač i tekstopisac Dejvid Gilmor najzad je, posle pet godina, objavio novu pesmu – "Yes, I Have Ghosts".
Prvobitno je bivši frontmen Pink Flojda objavio ovu pesmu kao muzičku pratnju za audio izdanje romana njegove supruge Poli Samson, "A Theatre for Dreamers".
 
"Sarađujući sa Dejvidom, kao što smo činili mnogo puta tokom prethodnih 30 godina, pišući pesme i za Pink Flojd i za njegove solo albume, uspeli smo da spojimo svetove književnosti i muzike, kako bismo poboljšali iskustvo slušanja i povezali se sa publikom na način za koji mislim da do sada nije zabeležen", rekla je Samson u izjavi za The Bookseller.
 
Svirajući akustičnu gitaru, dok njegova ćerka Romani svira harfu, Gilmor peva o "avetima stranaca" i licima koja nestaju u gomili.
 
Do sada je pesma bila dostupna samo u audio izdanju "A Theatre for Dreamers", čija radnja je smeštena na grčkom ostrvu Hidra, 1960, kada ga je posetio Koen i sprijateljio se sa ostalim pesnicima, slikarima i muzičarima. Da bi upotpunio priču Samsonove, Gilmor je, takođe, snimio još partitura za njeno audio izdanje.
 
  • Bela

    06.07.2020 14:45
    Ghosts
    Predivna pesma !
    I opet me podseca na Leonard Kohen-a ?
    Ne znam, vrednosti ostaju vrednosti.
    Jos jednom,predivna poezija uz predivnu muziku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika