Igor Tudor (©Reuters)
Igor Tudor (©Reuters)

Hajduk u agoniji, Tudor u ratu sa sedmom silom

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.07.20. | 12:27

Splićani imaju čak tri poraza u poslednja četiri kola, a stiže Osijek u borbi za mesto u Evropi

Dinamo iz Zagreba je i ove sezone najbolji u Hrvatskoj. Drugom gigantu u ovoj zemlji, Hajduku, ni u ovom šampionatu ne cvetaju ruže, posebno u nastavku sezone posle pandemije virusa korona. Splitski Bili imaju čak tri poraza u poslednje četiri utakmice, pa je i plasman u Evropu doveden u pitanje.

Sreća po Hajduk da je i Rijeka u očajnoj formi sa tri vezana poraza. Na Poljudu usijana armosfera pred dolazak Osijeka, koji je na trećoj poziciji, sa dva boda više u odnosu na domaćina. Trener Igor Tudor je pod baražnom vatrom novinara. Na konferencije za medije pred pred dolazaka Osiječana, nekadašnji veliki as hrvatskog fudbala je imao zanimljiv dijalog sa jednim predstavnikom sedme sile.

Izabrane vesti

Novinar je pitao Tudora: "Već neko vreme govorite da samo kritikujem igru vašeg tima. Evo, kako biste vi ocenili igru igru Hajduka u postkorona eri? I koji bi segment izdvojili kao najbolji i najreprezentativniji onome što vi želite?"

Usledio je sarkastičan odgovor trenera Hajduka

"Pozdrav Antonio, ja bih najpre da ti čestitam, čuo sam da ideš u trenere, da postaješ pomoćni trener juniora Solina. To je velika stvar za tebe i za Solin, možda i za Hajduk, možda i šire, jer ja sam uveren da će juniori Solina uskorom da naprave spektakl, da će to biti miks igre Sitija i Liverpula, sa Barnlijevim kontrama koje voliš, duga lopta na Antu ili kratka na Matu. Veseli me da će fudbalski sladokusci najzad doći na svoje, da ćete napraviti u Solinu veliki napredak. Biću na tvom prvom susretu i dati ti podršku, samo pozitivnu. Ja se jedino bojim da Brbić i oni koji budu vodili Hajduka neće biti dovoljno brzi da te dovedu ovde na Poljud, da će te uzeti neko drugi. A to bi bila šteta", odgovorio je Tudor, prenosi "Večernji list".

Trener Hajduka pohvalio je Osiječane.

"Ne bih otkrivao taktiku. Važnije su neke druge stvari, energija, stil, mentalni sklop, želja. Ja sam uveren da ćemo biti dobri. Osijek je uložio veliki novac. Zrela su, iskusna ekipa, na svim pozicijama su izvrsno pokriveni. Cilj je da ih s pobedom preskočimo i damo pozitivan vetar za preostale tri utakmice", rekao je Tudor.

Pobeda oba tima ostavlja u igri i za drugo mesto koje vodi naredne sezone u kvalifikacije za Ligu šampiona. Slavonci na Poljud stižu oslabljeni neigranjem Mila Škorića koji ima tri žuta kartona, a i dalje nema Klajnhajslera i Šorše. Tudoru se u sastav vraćaju Dimitrov, Žairo Silva i Caktaš. Vušković je suspendovan zbog tri žuta kartona. Od ranije van stroja su Hamza, Simić, Jurić i Mujakić.

U prvom meču sezone na Poljudu, Hajduk je pobedo Osijek sa 3:2, dok je u Slavoniji domaćin slavio sa 1:0, dok je jedna utakmica bila bez pobednika.

Šampion Dinamo ide turistički u Rijku koja je u seriji od tri uzastopna poraza. Modri će igrati bez odavno povređenog Stojanovića, a van stroja su još i Leovac i Petković. Dinamo u nastavku sezone igra veoma slabo, a novom treneru Igoru Jovićeviću je ovo prilika da počne da sprema tim za izazove ovog leta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Na utakmicama Dinama u nastavku sezone pada mali broj pogodaka. Na čak četiri od pet poslednjih susreta bilo je 0-1 gola.

HRVATSKA - 33. KOLO

Subota

Istra - Gorica 2:2 (1:0)

/Gržan 45+2, Delić 81 - Hamad 49, Mudrinski 51/

Lokomotiva - Inter Z. 3:1 (1:0)

/Marković 30, Tolić 89pen, Jakić 90+4 - Mamut 52/

Varaždin - Slaven Belupo 1:0 (0:0)

/Drozdek 79pen)

Nedelja

18.55: (2,30) Hajduk (3,15) Osijek (3.05)

21.05: (2,70) Rijeka (3,15) Dinamo (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hajduk SplitDinamo ZagrebHrvatska 1OsijekRijeka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara