Capital.ba

“Mercedes-Benc” povlači 660.000 vozila iz Kine

05.07.2020. / 12:32

PEKING, Kompanija “Mercedes-Benc” povući će ove godine više od 660.000 vozila u Kini zbog mogućeg curenja nafte.


Zaptivka između pumpe za gorivo visokog pritiska i cijevi za gorivo sa niskim pritiskom mogla bi vremenom da oslabi, omogućavajući puštanje nafte kada se motor pokrene po hladnom vremenu, navodi se u obavijesti na vebsajtu kineske Državne uprave za regulisanje tržišta.

Povlačenje 668.954 vozila počeće 18. decembra, a uključuje nekoliko modela proizvedenih između februara 2013. i juna 2017. godine. Među njima su C-klasa, E-klasa, B-klasa, GLK-klasa, CLS-klasa, SLC-klasa kao i GLC terensko vozilo i CS20 vozila VITO.

Većina automobila proizvedena je u Kini.

Sporne auto-dijelove proizvođači će zamijeniti besplatno.

“Mercedes” je iz Kine prošlog mjeseca počeo povlačenje 4.653 uvezenih vozila “mercedesa” C-klase tipa sedan zbog nepravilnosti na sigurnosnim bravama za djecu, javlja Sinhua.

Ta vozila proizvedena su između 14. februara 2018. i 24. septembra 2019. godine, navodi AP.

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!