Dan Petresku (©Reuters)
Dan Petresku (©Reuters)

Klužu se opasno zaljuljao tron

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.07.20. | 11:00

Dvostruki uzastopni šampion Rumunije je izgubio čelnu poziciju posle poraza na svom terenu od Univerzitatee iz Krajove. Astra odlična na svom terenu

Kluž je bio šampion Rumunije poslednje dve godine. U prvom delu sezone činilo se da sve ide na vodenicu čete Dana Petreskua, da je het-trik blizu, ali u plej-ofu druga priča. Univezitatea iz Krajove je hit. Posle pobede u petak u gostima protiv Gaz Metana sa 2:1 preuzela je lidersku poziciju u prvenstvu naših ističnih suseda.

Ako želi da se vrati na prvo mesto Kluž mora da slavi u gostima protiv odlične Astre Đurđu koja igra odlično ove sezone na svom terenu. Prošle nedelje je pao i FCSB sa 3:2 i pored zaostatka od dva gola u prvom poluvremenu. Kluž je prošle nedelje poražen u derbiju kola od ekipe iz Krajove (2:3). Ekipa iz Transilvanije nema izbora, tri boda su imperativ protiv izabranika trenera Bogdana Antonea. Astra ima samo jedan poraz na svom terenu u 16 utakmica ove sezone u domaćem prvenstvu.

Izabrane vesti

Ove sezone, Kluž je oba puta na svom terenu dobio Astru, sa 2:1 i 2:0, ali u prvom delu šampionata ekipa iz Đurđa je slavila protiv šampiona sa 3:2. Utakmica je ostala u sećanju po reviji kartona. Sudija je pokazao čak 11 žutih i dva crvena kartona, i to oba fudbalerima Kluža.

Kluž ove sezone igra slabo na gostovanjima. Ima samo pet pobeda u 15 utakmica. Na sedam od poslednjih devet utakmica ovih rivala u Đurđu bilo je tri i više pogodaka. Astra je na 14 od 16 utakmica na svom terenu postigla makar po gol, dok Kluž nije zatresao mrežu ove sezone na četiri meča u kojima je bio gost.

Šampion Rumunije na obe utakmice plej-ofa na gostovanjima uspeo je da sačuva mrežu. Na pet od poslednjih šest utakmica ova dva kluba u šampionatu Rumunije mreže su se tresle tri ili više puta.

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF - 6. KOLO

Petak

Gaz Metan - Univerzatea Krajova 1:2 (1:1)

/Romeo 22 - Mihaila 39, Kikaldau 54/

Subota

FCSB – Botošani 1:1 (1:1)

/Koman 13 – Tiganasu 22/

Nedelja

19.00: (6,00) Astra (3,60) Kluž (1,65)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dan PetreskuRumunija 1KlužAstra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara