Ben Godfri (©Reuters)
Ben Godfri (©Reuters)

Kad već ispadaju, da barem napune džepove – Dortmund i Lajpcig u klinču za Godfrija

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.07.20. | 11:12

Nemački klubovi spremni da ponude Noriču 25.000.000 evra za engleskog defanzivca

Nemačka je poslednjih godina postala utočište mladim talentima engleskog fudbala. Nezadovoljni minutažom, bez ikakvih naznaka da će je u dogledno vreme i dobiti, a opet na samom pragu seniorskog fudbala, put Bundeslige krenuli su Džejdon Sančo, Rabi Matondo, Itan Ampadu, Džondžo Keni, Ademola Lukman, Ris Oksford, manje poznati Kinan Benets, na pragu prelaska u Dortmund je Džad Belingem, a sa njim bi mogao i – Ben Godfri, s tim da će Milioneri, prema navodima britanskog Sana, imati ozbiljnu konkurenciju u vidu Lajpciga.

Iako je Norič zakucan za dno Premijer lige i pet kola pre kraja bi samo čudo moglo da ga održi među elitom, znali su Kanarinci da pruže partije vredne pomena, poput onih protiv Lestera, Mančester Sitija, Totenhema u FA kupu. Zablistali bi na trenutak Timo Puki, Tod Kantvel, Emilijano Buendija, Maks Arons i svako od njih će verovatno već po završetku sezone naplatiti dobra izdanja. Ipak, utisak je da je Godfri bio najkonstantniji čitave sezone.

Izabrane vesti

Ben Godfri i Tod Kantvel (©Reuters)Ben Godfri i Tod Kantvel (©Reuters)

Mada je u ovu sezonu ušao bez trunke premijerligaškog iskustva, mladi štoper je impresionirao svojim liderskim sposobnostima, ponevši u par navrata kapitensku traku Kanarinaca u eliti, pa čak i omladinske reprezentacije Gordog Albiona na utakmici sa Kosovom, uprkos činjenici da su mu tek 22 godine, a valja napomenuti da je istu nosio i u mlađim selekcijama Jorka, odakle je i stigao u Norič.

Nije to promaklo ni Dortmundu, te Lajpcigu koji su, poučeni dobrim iskustvom poslovanja u Engleskoj, zakucali na vrata Kerou Rouda i spremni su da navodno plate 25.000.000 evra, na koliko Norič i procenjuje svog defanzivca koji sa klubom ima ugovor do 2023. godine. S tim da bi Milioneri mogli da završe posao “preko veze“, s obzirom da je aktuelni menadžer Noriča Danijel Farke do preuzimanja ključeva svlačionice na Kerou Roudu 2017. godine vodio upravo drugi tim kluba sa Vestfalena.

Kako San dalje podseća, interesovanje za Godfrija su ranije pokazivali i Liverpul, Arsenal, Lion… Norič će sasvim sigurno na kraju sezone put Čempionšipa, ali barem neće otići praznih džepova. 


tagovi

Premijer ligaBundesligaBen Godfri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara