05. jul  2020. 10.59  →  14.02 | Izvor: RTV (Gorjana Stojković)

Saobraćajna nesreća na putu Kula – Ruski Krstur: Stradale tri maloletne osobe, dve u teškom stanju

KULA -

Noćas, oko 03.30 časova na putu Kula – Ruski Krstur dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su na licu mesta preminule tri maloletne osobe. Nastradali su iz Vrbasa, Kule i Crvenke, nezvanično saznaje RTV.

Dvoje maloletne dece, četrnaestogodišnja devojčica i sedamnaestogodišnji dečak, hitno su prevezeni iz Opšte bolnice u Vrbasu u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

“Deca su u izuzetno teškom zdravstvenom stanju sa povredama opasnim po život. Dijagnostika je u toku", izjavila je za RTV Vojvodine portparol ove zdravstvene institucije dr Andrea Đuretić.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su M. S. (1997) zbog sumnje da je, jutros izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su poginule tri osobe, a još dve su teško povređene.

Osumnjičeni se tereti da je kao vozač putničkog automobila "reno megan", pod dejstvom alkohola i usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta u odvodni kanal.

Osumnjičenom M. S. koji je u saobraćajnoj nezgodi zadobio lake telesne povrede, određeno je zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Somboru, navodi se u saoštenju MUP-a.