Čačanski ugostitelji protestovali zbog ograničenja radnog vremena lokala

Više desetina čačanskih ugostitelja protestovalo je juče ispred zgrade lokalne Skupštine zbog odluke gradskih vlasti da se u okviru mera vanredne situacije u tom gradu ograniči radno vreme ugostiteljskih objekata do 20 časova.
Čačanski ugostitelji protestovali zbog ograničenja radnog vremena lokala
Foto: Pixabay
Ugostitelji koji su protestovali rekli su novinarima da će ta odluka dovesti do zatvaranja velikog broja ugostiteljskih objekata u Čačku.
 
Oni ističu da se njima niko ne obraća niti ih zove na sastanke kada donose tako važne odluke od kojih zavisi njihovo poslovanje.
 
Ugostitelji ocenjuju da je mera o ograničavanju rada ugostiteljskih objekata do 20 časova "katastrofalna" za sve ugostitelje i pitaju kako u drugim gradovima ugostitelji mogu da rade do 23 časa.
 
Posebno nezadovoljstvo ispoljili su vlasnici sala za proslave koji kažu da zbog vanrednih situacija zakazuju pa otkazuju proslave.
 
Ugostiteljima koji su protestovali sinoć u Čačku nije se obratio niko od nadležnih organa i oni su se posle kraćeg vremena razišli.
 
U Čačku je u petak, 3. jula proglašena vanredna situacija zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom i u okviru niza mera doneta je i odluka o ograničavanju rada restorana, kafana i kafića do 20 časova.
  • Xy

    05.07.2020 18:36
    Život ili novac?
    Novac od zabava ili život?To je lični izbor. Ako se mladi vole venčaće se bez publike.Ovde su punoletstva, svadbe, rođendani,megalomanski,kao da smo multimilioneri.Umerenost nepostoji, sve za druge,ne za lično zadovoljstvo. Pozivaće i koga sretnu.Bitan je broj. Poprimili od pevača, o kojima se piše kolike su im vile, gde su bili, šta su jeli, pili, pobili se i gde su bili. Svi pametni odoše van. Šta su oni i kosu, da bi se o nima pisalo.Njih stranci prikazuju.Narodu daj što više zabave i igara, rijaliti, koji zatupljuje. Kafa i druženje može u prirodi i u šetnji u vreme zaraze.Život je jedan.
    Ja nemam prava da ugrožavam druge svojom neodgovornošću. Odgovorno ponašanje mora da postoji i od medicinske struke i od vlasti i od građana uvek.Nemože to danas važi, sutra nevaži.Na žalost ovo je Balkan i zbog toga nijedna vlast neželi u EU. Kod nas se zakon primenjuje po potrebi i kako kome odgovara,ne jednom i zauvek. Primer deci su roditelji. Svaka vlast treba da bude primer narodu. Kakva vlast takav i narod, kakvi zakoni i kako se primenjuju takav i red, navike i uređenje države. Daleko smo mi od toga. Balkan neće zbog toga u EU.Pametnim i normalnim to neodgovara otišli su i odlaze. Nešto što se podrazumeva da treba da bude i da se poštuje toga nema od vrha do dna.
  • Srecko

    05.07.2020 15:14
    Da li je bitniji ljudski zivot ili novac . Ako si zdrav naci ce se nacin da se zaradi posle ovog rata joji vodimo , a ne da se ispijaju sad kafe i alkohol uz muziku. Ne daj Bize da neko od gostiju zarazi vasu porodicu , da se zavrsi u bilnici i ne daj Boze na respiratoru! Da li covek tad razmislja o parama , poslu itd. Covek je spreman kad nema i po dva posla da radi dok se ne izvuce iz krize ali ljudi ovo je udar na zdravlje i ljudski zivot , da li vi NOVAC vrenujete od jednog zdravoja i zivota koji vam je dat . ?? Saberite se i nenkukajte sto ce se kafe ispijati do 20h a ne do 23h . Da odete jedan dwn u bolnicu da vidite sta se desava , isti taj lokal zatvorili bi svojevoljno i sedeli kuci i cuvali se, je bu razmisljali o protestu i slicnom . Budi odgovoran .
  • N

    05.07.2020 11:35
    N
    Ko se nije bavio ugostiteljstvom taj nemože biti merodavan kroz šta se sve prolazi u tom poslu dabi opstao. Ova pandemija je skoro sve pogodila sem apoteka,velikih marketa i pekara. "MORA" se naći model da opstanemo svi mene niko kao vlasnika kafe-restorana nepita dali imaš novca plati kiriju,struju,poreze,ljude koi rade i izdržavaju svoje porodice kao i ja. A odakle ako neradi objekat neja mi neko nađe rešenje......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija