NARODNA STRANKA NEĆE VIŠE U SZS: Jeremić i Jovanović zaratili zbog Đilasa
Foto: Dado Đilas, FB Printscreen

LETELO PERJE

NARODNA STRANKA NEĆE VIŠE U SZS: Jeremić i Jovanović zaratili zbog Đilasa

Politika -

Do sukoba je došlo na sednici Gradskog odbora i to zbog toga što je lider NS tražio da se rasformira odbornička grupa Saveza za Srbiju u Beogradu

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić i jedan od njegovih čelnih ljudi, potpredsednik stranke Nikola Jovanović, ozbiljno su zaratili prekjuče na sednici Gradskog odbora i to zbog Saveza za Srbiju, čiji je neformalni lider Dragan Đilas.

Kako saznajemo, od izvora iz vrha Jeremićeve stranke, on je insistirao da se glasa za to da se rasformira odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda, čemu se Jovanović usprotivio.

foto: printscreen

- Cela sednica je bila u znaku rasprave da li je potrebno jedinstvo opozicije u prestonici ili su ostale stranke samo teg Narodnoj stranci. Tu je došlo do neslaganja jer je Jeremić insistirao da je za njihovu stranku bolje da ide samostalno, dok je Jovanović tvrdio da samo zajednički nastup šalje dobru poruku Beograđanima, i to godinu i po dana pred gradske izbore - otkriva naš sagovornik.

Dodaje i da je Jeremić tvrdio da je SZS bukvalno omča oko vrata Narodnoj stranci.

- Jovanović je pak bio uporan u tvrdnji da je izlaženje iz zajednice opozicione grupe samoubistvo i u potpunoj suprotnosti sa svime što je dosad rađeno. Podela je bila tolika da je Jeremić na kraju morao da spoji glasanje o izlasku iz odborničke grupe sa glasanjem poverenja njemu kao predsedniku stranke. Zato je i pomerena sednica Glavnog odbora jer se intenzivno lobira u čitavoj stranci za samostalan nastup u Beogradu, a i šire - kaže sagovornik Kurira.

foto: Zorana Jevtić

Naš izvor naglašava da podržava predsednika i da je uveren da je Narodna stranka spremna da samostalno nastupa, ali da je nesporno da je Nikola Jovanović neko ko je vukao stranku u najtežim momentima, pogotovo u vreme vanrednog stanja, kao i da je novo lice i neko ko je uradio najviše za Beograd.

Ova situacija samo je podgrejala priču da Jovanović mnogo bolje sarađuje s liderom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom, nego li s Jeremićem, pa da čak razmatra mogućnost da pređe u Đilasovu Stranku slobode i pravde. Ipak, do zaključenja ovog broja nismo uspeli da stupimo u kontakt s Jovanovićem.

Foto/Source:Dado Đilas, FB Printscreen/ E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track