');
Najnovije vesti
Blic Slobodno vreme

Cena - prava sitnica: Andrej i Viktorija izgradili repliku Keopsove piramide u dvorištu, a sad se hvale kako ona ŠTITI OD KORONE

Bračni par iz Istinke, malog sela smeštenog 12 kilometara od Sankt Peterburga u Rusiji, sagradio je betonsku repliku Velike piramide u Gizi i to u svom dvorištu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
piramida Foto: youtube
piramida

Piramida Andreja Vakruševa i njegove žene Viktorije 19 puta je manja od egipatske. Visoka je devet metara, a proteže se i devet metara u dubinu. Napravljena je od oko 400 tona betonskih blokova.

Par kaže kako su godinama proučavali dizajn Keopsove piramide koju su posetili više puta kako bi napravili detaljnu repliku. Nakon što su izračunali tačnu veličinu svoje piramide, Andrej i Viktorija proveli su mesec dana tražeći građevinsku kompaniju spremnu da je sagradi prema njihovim specifikacijama. Mnogi su ih odbili, ali naposletku su našli firmu kojoj se ideja svidela, prenosi Indeks.

Nije jasno koliko su trajali radovi, ali ruski mediji počeli su da izveštavaju o njoj u martu.

Pročitajte još

Dok je "Juro njuz" nedavno opisao tu piramidu kao neobičan vrtni ukras za ekscentrični par, ruski mediji pričaju drugačiju priču. Naime, par je izneo poprilično sumanute tvrdnje o svojoj piramidi, uključujući one kako ona može zaštititi ljude od nevolja, te i da ih leči.

Primera radi, neki portali su pisali kako je Andrej rekao da su se svi radnici koji su se povredili tokom gradnje piramide izlečili zahvaljujući njoj. Rekao je i kako su on i njegova žena počeli da grade piramidu kako bi spasili Zemlju, prenosi Indeks.

Naime, Viktorija je rekla da piramida može da poboljša imunitet, pa čak i zaštititi od korona virusa.

Oni koji žele da iskoriste "lekovite i zaštitne moći piramide" moći će da rezervišu boravak unutar nje kako bi meditirali i ispunili se njenom energijom. Međutim, za to će morati da plate između 3.500 i 10.000 rubalja po noćenju, što je od 46 do 125 evra.