Bajern nadigrao Leverkuzen i osvojio duplu krunu

Fudbaleri minhenskog Bajerna nadigrali su Bajer Leverkuzen sa 4:2 u finalu Kupa Nemačke i uz osmu uzastopnu titulu prvaka lige poneli i trofej kupa. Aktuelni šampioni su na "Olimpijskom stadionuS u Berlinu opravdali ulogu favorita i ostvarili želju da sezonu završe duplom krunom.

Bajern, branilac trofeja i aktuelni šampion lige, vrlo je ofanzivno ušao u meč i posle nekoliko dobrih šansi poveo sa 1:0 u 16. minutu, sjajnim šutem Davida Alabe iz slobodbog udarca, sa ivice šesnaesterca.

Usledilo je još prilika za Bavarce, koje je golman Leverkuzena Lukas Hradecki uspevao da zaustavi, ali ne i onaj Serža Gnabrija.

Jozua Kimih je brzonogog napadača idealno proigrao, a ovaj precizno pogodio suprotnu "malu mrežu", za vođstvo od 2:0 kojim se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu "farmaceuti" su se otvorili, krenuli hrabrije ka golu Manuela Nojera, ali ih je situacija iz 59. minuta presekla. Katastrofalno je reagovao Hradecki nakon udarca Roberta Levandovskog sa distance i tada je rešeno pitanje pobednika.

Poljak je postigao 50. pogodak u sezoni u svim takmičenjima, Leverkuzen smanjio na 3:1 preko Svena Bendera, da bi Leva u finišu maestralnom reakcijom overio trijumf.

Ipak, to nije bio poslednji pogodak na susretu, pošto je Bajer dobio penal, koji je Kai Haverc iskoristio i postavio konačnih 4:2.

Minhenski Bajern je nastavio seriju sjajnih igara i uz ligašku titulu ovenčao se i titulom pobednika Kupa Nemačke.

Ovo im je dvadeseti trofej u istoriji iz 24 finala, a 13. dupla kruna.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво