Beogradska "Štark arena" postaje privremena bolnica

Beogradska dvorana "Štark arena" od ponedeljka će biti pretvorena u privremenu kovid bolnicu koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od virusa korona, a od utorka Ortopedska klinika na Banjici biće vraćena u kovid sistem i biće ponovo kovid bolnica, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
Beogradska "Štark arena" postaje privremena bolnica
Foto: 021.rs

Zlatibor Lončar je novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji rekao da su imali analizu i da je tokom noći više od 130 pacijenta zadržano na bolničkom lečenju.

"To znači da se radi o ozbiljnoj kliničkoj slici i da su morali da ostanu na bolničkom lečenju. Svakog dana više od 100 pacijenata primimo na bolničko lečenje i treba obezbediti kapacitete za to", rekao je Lončar.

Tokom vikenda, do ponedeljka, najveći teret što se prijema tiče podneće Zemunska bolnica i njoj će pacijenti moći da se javljaju danas od 14 sati. Kako je rekao Lončar, ta bolnica imaće kovid prijemni trijažni centar.

Ministar je dodao i da će sledeća bolnica koja će preći u kovid sistem biti bolnica u Požarevcu.

Lončar je rekao da treba napraviti novu reorganizaciju i preraspodeliti ljude da bi sistem funkcionisao.

  • sladjan rajcic

    10.08.2020 09:55
    info
    Dali ima neki broj za kontakt za pacijente u Areni?
  • Da li

    04.07.2020 20:26
    Ste normalni
    Kolone automobila iz bgd za ns u nocni provod
    ZATVORITE BGD POD HITNO-raznose virus ko ludi
  • PEtar

    04.07.2020 16:04
    ludilo mozga
    dajte neke izbore, čisto da idemo svaki dan na glasanje a može i po koji derbi da se igra, eventuelno da idemo uveče i palimo baklje po zgradama i ovako su rekli da su to bezbedna mesta.
    Čim smo prestali da idemo po tim "bezbednim" mestima covid se vratio...
    eto rešenja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.