Milan u tri dana odlučuje o Skudetu

Vreme čitanja: 7min | sub. 04.07.20. | 14:51

Rosoneri večeras izlaze na Olimpiku na megdan Laciju a za tri dana na San Siru dočekuju Juventus

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sudbina se poigrala sa Milanom, jedan od najtrofejnijih klubova na svetu, već osam godina ne učestvuje u trci za titulu prvaka Italije, ali će u sledeća četiri dana u dobroj meri determinisati konačni ishod ovog šampionata. Rosoneri večeras izlaze na Olimpiku na megdan Laciju a za tri dana na San Siru dočekuju Juventus. Lacio je i dalje destkovan i zakrpljen, ali Simone Inzagi i njegovi momci ne gube nadu u čudu. Večeras će Korea i Luis Alberto uz pomoć Segeja Milinkovića Savića zameniti Imobilea i Kaiseda dok se na drugoj strani očekuje Zlatan Ibrahimović od prvog minuta. U Torinu bi sve osim pobede Juventusa u gradskom derbiju bilo ravno senzaciji dok se, barem nas tako iskustvo uči, sa Sasuolom nikad ne zna, čak ni protiv Lećea. Tim trenera De Zerbija i našeg Đuričića je najnepredvidiviji klub Serije A, kadar da sruši velike timove, ali i da neobjašnjivo podbaci protiv fenjeraša.

Izabrane vesti

LACIO - MILAN

Simone Inzagi je mogao da odahne juče posle odlučujućeg treninga na kome su Kataldi i Lejva odgovorili bolje nego što se očekivalo. Produkt fudbalske škole Lacija će zauzeti mesto režisera igre, između Milinkovića i Parola, dok će Brazilac biti na klupi, spreman da pomogne u drugom polovremenu.

Prema informacijama iz Formela, kormilar Nebeskoplavih se odlučio da u odsustvu Kaiseda i Imobilea (ne igraju zbog kartona) poveri ključeve napada Korei i Luisu Albertu, dok će Sergej Milinković Savić imati licencu za nešto ofanzivniji pristup igri budući da će Parolo i Kataldi imati više obaveza u defanzivi. Podsetimo, osim napadača, Lacio ne može da računa ni na povređenog kapitena Lulića, zatim Marušića i Luiza Felipea.

Inzagi nema pozitivan skor u mečevima sa Milanom, ali zato je bio vrlo uspešan kada je igrao protiv timova na čijoj je klupi bio Stefano Pioli. Simone je izgubio samo jednom u dvoboju sa Pioliijem, uz tri pobede i dva remija. Inače, dvojica trenera su veliki prijatelji, još iz vremena kada je Pioli vodio prvi tim Lacija a Inzagi podmladak i može se reći da je aktuelni šef stručnog štaba Milana uticao na trenerski razvoj mlađeg Inzagija.

Lacio je pobedio samo tri puta na poslednjjih 14 utakmica sa Milanom, ali može da se uzda u činjenicu da je dobio poslednja dva okršaja i da je prošle jeseni skinuo tabu San Sira protiv Rosonera posle 30 godina bez pobede. U međuvremenu Olimpiko je postao začaran stadon za Milan, Rosoneri nisu slavili u Večnom gradu protiv Lacija od 2016. godine.

U Milanu se sve vrti oko Zlatana Ibrahimovića. Poslednje vesti iz tabora Rosonera govore da je sve izglednije da Ibra počne utakmicu od prvog minuta. Poraz Rome od Udinezea je rasplamsao žišku nade Milana da može da prestinge Đalorose i obezbedi direktno prolaz u grupnu fazu Lige Evrope. U tom svetlu treba tumačiti želju Piolija da rizikuje sa švedskim asom od prvog sudijskog zvižduka

Milan večeras počinje triptih utakmica u kojima odlučuje o svojoj i sudbini skudeta u ovoj sezoni. Naime, Milan već u utorak igra protiv Juventusa, a zatim protiv Napolija. Pukovnik ili pokojnik, reklo bi se u Srbiji, odnosno, ili sa štitom ili na njemu kako su poručivale spartanske majke sinovima.

Rebić je postigao osam golova na poslednjih deset utakmica ali se videlo u Ferari da je umoran i da su mu se baterije ispraznile od vrućine i ritma utakmica na svaka tri dana. Pioli će takođe morati da promeni i Kastiljeha koji se povredio. Umesto Španca će igrati mladi Belgijanac Salemakers koji predstavlja prijatno iznanađenje nastavka sezone u Seriji A. Šansu bi trebalo da dobije i Paketa u ulozi ofanzivnog pleja, dok će Čalhanoglu polaziti sa levog boka, na kojem bi sa Teo Ernandezom trebalo da parira Lacariju i Patriku. Štaviše, u Milanu veruju da će duel na tom delu terena biti presudan za konačan ishod meča.

Takođe, Milan se uzda i u klupu koja nudi Pioliju mnogo više alternativa od onih koje ima Inzagi. Za razliku od Lacija na čijoj će klupi sedeti roviti fudbaleri i igrači iz podmlatka, Pioli će pored sebe imati osim Rebića, Leaa , Bonaventuru, Bilju, Laksalta, Kalabriju, Krunića.

LACIO 3-5-1-1: STRAKOŠA; PATRIK, AČERBI, RADU; LACARI, MILINKOVIĆ, KATALDI, PAROLO, DŽONI; LUIS ALBERTO, KOREA.

MILAN 4-2-3-1: DONARUMA; KONTI, KJAER, ROMANJOLI, ERNANDEZ; KESI, BENASER; SALEMEKERS, PAKETA, ČALHANOGLU; IBRAHIMOVIĆ.

JUVENTUS - TORINO

Ništa ne ukazuje da će večerašnji torinski derbi biti neizvestan po pitanju konačnog ishoda. Juve ima 41 bod više od Torina, izgubio je samo jedan derbi od poslednjih 27, da bi pronašli meč koji je izgubio od Granata na svom terenu moramo da se vratimo u prethodni vek u 1995. godinu. Takođe, Juve je na uzlaznoj liniji podizanja forme o čemu svedoče rezultati i sve bolja igra, od Bolonje preko Lećea do Đenove. Pa ipak, Mauricio Sari upozorava svoje igrače da bi bila velika greška sići na teren s uverenjem da su tri boda već u džepu.

Torino se nalazi u velikoj krizi, još uvek nije uplovio u mirne vode Serije A i samo zahvaljujući lošim rezultatima Lećea i Đenove nije u alarmantnoj poziciji. Predsednik Kairo se nalazi na udaru žestokih kritika navijača Granata koji traže od njega da proda klub. Trener Moreno Longo je od dolaska na klupu zabeležio samo jednu pobedu na sedam utakmica.

Naravno, derbi je utakmica koja nosi posebne emocije, ali nismo daleko od istine ako kažemo da je za Torino meč protiv Breše u sredu mnogo važniji nego protiv Juventusa. U tom kontekstu se veruje i da će Longo poštedeti Simonea Zazu koji se oporavio od povrede za okršaj sa timom iz Lombardije.

Na golu Juventusa će večeras biti Đanluiđi Bufon koji će postaviti rekord u broju utakmica u Seriji A, 648, ostavljajući iza sebe Paola Maldinija. Ali, Điđiju je još više stalo da sruši jedan drugi primat legendarnog kapitena Milana: najstariji igrač koji je osvojio Ligu šampiona. Maldini je imao 38 godina kada je digao pehar sa velikim ušima u Atini 2007. godine, Bufon je prešao četrdesetu pre dve godine.

Izgleda da je Sari iskristalisao startni tim Juventusa, sve sa dvanaestim igračom, koji će, imajući u vidu kvalitete Daglasa Koste, biti kao šesti igač u Basketu. De Liht i Bonuči su toliko ukomponovani da više nije neophodno insistirati na brzom oporavku Kjelinija. Kvadrado je garancija na poziciji desnog beka dok će večeras Danilo zameniti Aleksa Sandra. Na sredini terana Bentankur, Pjanić i Rabio su se nametnuli kao najbolje rešenje dok je u napadu Bernardeskiju pošlo za rukom da se izbori za status startera uz Dibalu i Ronalda.

Trener Torina je nameran da se opredeli za zatvorenu varijantu sa petoricom igrača na sredini terena. Saša Lukić će imati poseban zadatak da poveže igru Torina, osim odbrambenih zadataka, srpski reprezentativac će biti zadužen za proigravanje Verdija i Belotija u napadu. U tim Granata se vraćaju Ico i Ansaldi.

JUVENTUS 4-3-3: BUFON; KVADRADO, DE LIHT, BONUČI, DANILO; BENTANKUR, PJANIĆ, RABIO; BERNARDESKI, DIBALA, RONALDO

TORINO 3-5-2: SIRIGU; ICO, ENKULU, LIJANKO; DE SILVESTRI, LUKIĆ, RINKON, MEITE, ANSALDI; VERDI, BELOTI

SASUOLO - LEĆE

Sasuolo je na krilima Filipa Đuričića postao jedno od lepših iznendađenje u Seriji A. Posle poraza od Atalante, De Zerbijevi igrači su osvojili pet bodova na tri utakmice, uz devet golova i obezbeđivanje ulaska u mirnu završnicu šampionata. Sasuolo večeras ima priliku da gotovo matematički obezbedi opstanak u Seriji A jer bi u slučaju pobede nad Lećeom pobegao timu iz Pulje na 15 bodova osam kola pre kraja šampionata.

Imajući u vidu prevrtljivost i nestalnost igrača Sasuola, De Zerbi će morati da uloži veliki trud da njegovi igrači imaju isti pristup utakmici sa Lećeom kao što je to bio slučaj na odmeravanjima snaga sa Interom ili Fjorentinom. U timu Sasuola neće biti suspendovanog Rožerija i povređenih Toljana i Obijanga. Kormilar tima iz Emilije će imati uobičajene dileme u napadu, da li da igra sa Đuričićem ili Defrelom, mada je srpski fudbaler u prednosti, i u odbrani gde za jedno mesto konkurišu Marlon, Kirikeš i Ferari.

Leće je u velikoj krizi. Tim Fabija Liveranije nije osvojio nijedan bod u nastavku prvenstva a poraz od Sampdorije na stadionu Via del Mare je zadao težak udarac nadama Puljeza da sačuvaju prvoligaški status. Uz to, Leće je među timovima Serije A sa najvećim brojem povređenih igrača: čak šestorica su van stroja, uključujući i centarfora Lapadulu.

SASUOLO 4-2-3-1: KONSILJI; MULDUR, MANJANI, MARLON, KIRJAKOPULOS; BURABIA, LOKATELI; BERARDI, ĐURIČIĆ, BOGA; KAPUTO

LEĆE 4-3-2-1: GABRIEL; DONATI, LUČONI, PAZ, KALDERONI; PETRIČONE, TAHCIDIS, BARAK; SAPONARA, FARIAS; BABAKAR.


tagovi

Serija AMilanJuventusLacio

Obaveštavaj me

Milan
Juventus
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara