Nova vest
Fudbal

Subota, 04.07.2020.

15:00

Amerikanac u šoku – Fiorentina dozvolila Ramadaniju "štetne ugovore" srpskih fudbalera

Novi vlasnik Fiorentine, Amerikanac italijanskog porekla Roko Komiso, iznenadio se kada je video papire po preuzimanju klub.

Izvor: MS

Autor: MS

Amerikanac u šoku – Fiorentina dozvolila Ramadaniju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Komisovi ljudi rešavali su papirologiju letos i videli da je Fali Ramadani ima "dil" sa bivšim vlasnicima, braćom Dela Vale o prodaji petorice fudbalera Fiorentine, prenosi Njujork Tajms.

Da stvar bude gora po Komisa, niko ga o poslu koji je sklopljen pre primopredaje nije obavestio.

Sumnja se da su to fudbaleri Nikola Milenković i Dušan Vlahović, koji su u Firencu došli iz Partizana isto kao i ranije Stevan Jovetić, Matija Nastasić i Adem Ljajić.

"Sporazumi su, prema dokumentima koje je imao u uvid Njujork Tajms, efektivno dali Ramadanu dozvolu za pronalaženje kupaca za najmanje pet članova Fiorentine. Zauzvat bi agentu bila plaćena velika provizija. U suprotnom klub bi plaćao kaznenu naplatu", navodi se u tekstu Njujork Tajmsa.

Sportski direktor Pantaleo Korvino objasnio je takav dogovor sa Ramadanijem isplativ za "ljubičaste", ističući slučajeve baš prodaje Jovetića i Nastasića Mančester sitiju, kao i Ljajića Romi za mnogo veće iznose nego što su došli.

Ramadani je nedavno bio pod sumnjom za pranje više od 10 miliona evra preko fudbala, po optužbama iz Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve