ARENA KAO SAJAM! Pogledajte kako će izgledati kovid bolnica u najvećoj dvorani na Balkanu (FOTO)
Foto: Facebook

nova kovid bolnica

ARENA KAO SAJAM! Pogledajte kako će izgledati kovid bolnica u najvećoj dvorani na Balkanu (FOTO)

Beograd -

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar najavio je danas da će od sledeće nedelje biti otvorena kovid bolnica u "Štark areni" na Novom Beogradu sa 500 bolničkih kreveta.

Ovu informaciju potvrdio je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu i dodao da su pripreme počele već danas.

On je na svom fejsbuk analogu, uz fotografiju unutrašnjosti Arene, napisao:

- Tačno je da je Vlada Republike Srbije zatražila od Grada Beograda da se pripremi Štark arena za prijem kovid pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Grad Beograd će uvek uspuniti zahteve koji se pred njega postavljaju u borbi sa epidemijom i Arena će biti spremna onako kako je bila u martu. Pripreme smo počeli već danas.

On je objavio i prve fotografije priprema "Arene" za prijem pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, a prvi pacijenti bi u najveću dvoranu na Balkanu trebalo da budu smešteni već od ponedeljka, dok će još 240 mesta biti obezbeđeno u Ortopedskoj bolnici na Banjici koja se vraća u kovid sistem.

Podsetimo, za vreme prvog udara korone, od marta do maja, nije bilo potrebe da se "Arena" pretvara u privremenu bolnicu, pošto su bili dovoljni kapaciteti Hale 1 Beogradskog sajma. Sada je, međutim, odlučeno da se barem za sada Sajam rastereti, a da pacijenti budu prebačeni u "Arenu" pošto tokom leta nema većih zakazanih manifestacija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track