Stefan Ćirić (©Star Sport)
Stefan Ćirić (©Star Sport)

Uzeli titulu sa Partizanom, a primili jednu platu za godinu dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.07.20. | 14:18

Stefan Ćirić o situaciji u bivšem klubu koja ga izuzetno pogađa, ali i aktuelnim dešavanjima u trenerskoj karijeri

Asistent u stručnom štabu vaterpolo reprezentacije Srbije Stefan Ćirić u novoj sezoni predvodiće francuski Nojsi la Sek. Treneru Ćiriću društvo će praviti srpski reprezentativac Viktor Rašović i hrvatski reprezentativac i starosedelac u Parizu, Antonio Petković.

Da se Francuzi ozbiljno pripremaju za OI u Parizu 2024. godine, i da žele da ojačaju svoj vaterpolo, pokazuje i dolazak Andrije Prlainovića u Marselj.

Izabrane vesti

Srpski trener prezadovoljan je novim klubom koji je poslao petogodišnji plan sa idejama, planovima, ciljevima…Nojsi la Sek je stabilan tim sa ambicijama, dobio je sredstva od države, takođe liga će biti dobra što dodatno motiviše našeg stručnjaka.

Ćira je ovih dana pomalo zatečen. Nakon Partizana koji je vodio sa gomilom problema, nije bilo ni tople vode u bazenu, iz Francuske je stigao mejl sa predlogom enterijera u stanu gde će živeti. Pitanjima oko dekoracije stana. Od rada u klubu sa kojim je uzeo titulu primivši jednu platu za godinu dana do konačno normalnih uslova.

Sada je Ćiriću jedina želja da korona stane, da se život nastavi i da u avgustu započne rad u novom klubu. Međutim, i da VK Partizan krene sa mrtve tačke.

Želeo je Ćirić da prokomentariše otvoreno pismo Partizanovih legendi poput Živka Gocića, Slobodana Nikića, Miloša Korolije, Milana Aleksića, Filipa Filipovića, Stefana Mitrovića, Miloša Ćuka, Nikole Kuljače, Dušana Mandića, Nikole Jakišća, Slobodana Sora…koje je i sam potpisao.

"Partizan je vaterpolo institucija ne samo u Srbiji i regionu već na celoj planeti. Klub je doveden na najniže grane, a ljudi koji su inicirali pismo imaju znanje i iskustvo da vrate ugled klubu. Srpske legende su spremne da vode Partizan. Osnovno je da se obezbede elementarni uslovi za rad i da se vrati škola vaterpola. Partizan je šampionski klub, ali i rasadnik vaterpolista. Bez jakog Partizana nema ni jakog srpskog, evropskog vaterpola", emotivan je nekadašnji trener “crno – belih”.

Sa stažom od dve decenije u Partizanu Ćirić smatra da ima pravo na stav.

"Pogađa me šta se dešava u klubu i evidentno da su potrebne promene. Partizanova škola je iznedrila veliki broj igrača koji su sada spremni da preuzmu klub. Nikada nije bilo da iz Partizana odlaze vaterpolisti, posebno mladi igrači, da se škola vaterpola prepolovila, da bazen ne radi, da nema tople vode, plata… Partizanove legende obezbediće uslove, neće ukaljati obraz. Znam jer sam sa njima sarađivao u klubu, reprezentaciji", podvlači Stefan Ćirić koji se seća pobede nad Zvezdom, u sezoni 2017/18. godine, kada su postali šampioni države. Interesantno, primili su tada jednu platu za godinu dana.





tagovi

Stefan ĆirićVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara