Dostupni linkovi

NDNV traži smenu ministra kulture Srbije


Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražilo je od premijerke Srbije Ane Brnabić da pokrene postupak za hitno smenjivanje ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića zbog njegovog, kako su naveli, "necivilizovanog istupa u komunikaciji sa medijima i uvreda koje je izneo na račun novinara".

Dnevni list "Danas" objavio je da je Vukosavljević u petak, 3. jula, na mejl glavnog urednika tog lista poslao svoj odgovor na tekst objavljen u njihovoj rubrici "Pitanje i odgovor" u kojem je vređao sagovornike lista.

"Učesnicima 'ankete' Danasa sa žaljenjem poručujem da im nijedna polovina mozga ne radi na frekvenciji dobrog vaspitanja i intelektualne čestitosti. Ni ona titoistička, ni ona neoliberalno-antisrpska. Obe su u stanju atrofije. Poseban slučaj je Nedim Sejdinović. Njemu bi prijao povratak u prirodno stanište, gde i inače obitavaju takvi pripadnici faune", napisao je Vukosavljević prema navodima lista "Danas".

Nedim Sejdinović je bivši predsednik NDNV-a.

"NDNV upozorava premijerku da bi izostanak reakcije na ovakve beskrupulozne istupe ministra Vukosavljevića bio veoma opasan po dalje funkcionisanje medijske zajednice u Srbiji, jer bi to značilo da su zakoni u potpunosti potčinjeni hirovima pojedinaca na vlasti. Uz to, nedopustivo je da se ministar u čijem je resoru i negovanje javne reči, na ovaj način obraća javnosti", navodi se u saopštenju NDNV.

XS
SM
MD
LG