Zvezdina pojačanja na skeneru Obradovića, šta navijači mogu da očekuju od novajlija?

Autor: Ivan Cvetković
subota 04.07.2020.
13:30
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

"Crveno-beli" aktivni na tržištu.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Saša Obradović govorio je u intervjuu za Sportski žurnal o pojačanjima na Malom Kalemegdanu.

Crveno-beli dres će od naredne sezone nositi i Lendri Noko, Džordan Lojd i Kori Volden.

"Noko je iz godine u godinu bio bolji u odnosu na ono što je pokazivao u NBDL ligi. Iz Turske u Albu je došao sa statusom najboljeg odbrambenog igrača. Napravio je veliki napredak. Njegov atleticizam i mogućnost prilagođavanja su na veoma visokom nivou. I sigurno da na poziciji pet, može dosta da pomogne ekipi i da bude velika pretnja na obe strane terena. Sa svojom atletikom i vertikalnošću, Noko menja šuteve. To je preduslov da bi se igrala košarka po mom ukusu, brza, sa dosta kontranapada. On je baš taj profil igrača za sistem koji plani-ram da postavim. Taj sistem je sličan sa onim što je igrala Alba, počev od načina odbrane, do tog nekog prilagođavanja. Na kraju krajeva, i to što je osvojio titulu znači puno za brzu adaptaciju", smatra Obradović.

Lojd je košarkaš koji može da odigra na više pozicija, ali najviše pruža na "dvojci".

"Važno je da može da pokriva dve pozicije. Ali, osnova je da se radi o dobrom šuteru. Pokazao je to i tokom prošle sezone, iako mislim da je trebalo da bude bolje iskorišćen. Ipak, nije lako ni trenerima u Evroligi da zadovolje sve, pogotovo na veliki broj utakmica. Kao i da se u toj velikoj rotaciji nađe model koji će iskoristiti pun potencijal igrača, ali čini mi se da je on mogao bolje da se upotrebi. Nadam se da ćemo to mi učiniti."

Reči hvale imao je i za novajliju iz Partizana.

"Volden takođe može da pokrije dve pozicije i koji treba da dobije minute na pleju, pa čak i da se po tom pitanju, da se njegova igra nadogradi. Ali i on je napadač. Kombinacija sa Lojdom je jedna od ideja, ipak imamo ih još nekoliko. U svakom slučaju, Volden ima veliki prostor za napredak. Mlad je, odličan je karakter. LJudi sa kojima je radio, su ga baš voleli i o njemu pričaju sve najbolje, a to je preduslov da razmišljaš o nekom igraču. Svojom atletikom i igrom na oba pravca, on zaslužuje šansu. Kada pođeš od toga da neko ima kvalitet, da ima veliku ambiciju i voli da radi, onda su to više nego dovoljni razlozi da se o nekome razmišlja. Od Ostendea gde je radio u sistemu Darija Đerđe, pa preko Izraela, odnosno njegovih prvih evropskih koraka, išle su u prilog odluci da ga angažujemo. Njegov napredak iz godine u godinu je uočljiv i nadamo se da će tim putem nastaviti", zaključio je Obradović.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke