Dostupni linkovi

Stigla pomoć iz Turske za Novi Pazar i Tutin


Pomoć civilnih organizacija i građana bolnici u Novom Pazaru, 3. jul
Pomoć civilnih organizacija i građana bolnici u Novom Pazaru, 3. jul

U Beograd je sleteo avion kojim je dopremljena medicinska pomoć Srbiji iz Turske, namenjena pre svega Novom Pazaru i Tutinu.

"O kolikoj količini robe se radi najbolje ilustruje činjenica da je pun avion bio namenjen za dve ili tri države, a sada je pun avion sa zaštitnom, medicinskom opremom, dezinfekcionim sredstvima i drugom opremom namenjen za dva, tri grada, ili opštine u Srbiji", rekao je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i zahvalio Turskoj.

Ambasador Turske u Srbiji Tandžu Bilgič rekao je da Turska u borbi protiv pandemije nastavlja da bude uz Srbiju i Novi Pazar.

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) saopštilo je prethodno da je Turska je u subotu, 4. jula ujutru poslala pomoć namenjenu Opštoj bolnici u Novom Pazaru koja se sastoji od zaštitnih maski, respiratiratora turske proizvodnje, nosila, vizira i naočara, a deo pomoći su za Tutin uputile i pobratimljene opštine iz Turske.

Predsednica BNV-a Jasmina Curić se na konferenciji za novinare zahvalila predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, kome je zbog pogoršane epidemiološke situacije u Sandžaku prethodno uputila pismo s pozivom za pomoć.

U subotu, 4. jula od posledica infekcije korona virusom u bolnici u Novom Pazaru preminula su još dva pacijenta.

U ovom gradu u Sandžaku, oko 260 kilometara od Beograda, koji je proglašen za jedno od žarišta korona virusa u Srbiji, u petak, 3. jula, preminulo je pet osoba.

Opštoj bolnici je u Novom Pazaru dostavljena je medicinska i zaštitna oprema koju je prikupilo nekoliko organizacija i građani drugih gradova.

XS
SM
MD
LG