Dodik: Ne sme se dozvoliti prekrajanje istorije

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik obratio se na Kozari, gde je danas obeležena 78. godišnjica Bitke na Kozari.

Izvor: B92

Subota, 04.07.2020.

13:21

Dodik: Ne sme se dozvoliti prekrajanje istorije
Depositphotos/Ale_Mi

On je na Mrakovici poručio da se ne sme dozvoliti prekrajanje istorije pokušajima potomaka onih koji su ubijali narod na Kozari, a koji kažu da se nešto drugo dešavalao.

"Istina je da je ovde 3.500 partizana branilo zbeg od 65.000 ljudi, civila, žena, đece i staraca koje je napalo 45.000 raznih formacija ustaša i Nemaca i da je poginulo 9.500 boraca i 45.000 civila", rekao je Dodik novinarima na Kozari, gde je danas obeležena 78. godišnjica Bitke na Kozari.

"Činjenica je da su ustaše i Nemci ovđe desetkovali Srbe, pobili naše ljude i uništili domove", istakao je Dodik, prenosi RTRS.

On je podsetio da je zarobljeni zbeg sa Kozare spušten u logor Jasenovac.

Dodik je rekao da u narodu živi priča o Kozari, koja je nesumnjivo simbol borbe za slobodu protiv fašista i simbol borbe za nacionalno oslobođenje.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što ovaj važan datum u srpskoj istoriji zajedno obeležavaju vlade Srpske i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: