Izbori 2020

Vučić: Vanrednu situaciju u Šapcu su izmislili kako bi još 7 dana ostali na vlasti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je lokalna vlast u gradu Šapcu izmislila priču o vanrednoj situaciji i prenaduvala priču o nedostatku testova za covid-19. Razlog je, kako tvrdi predsednik, da što je moguće duže ostanu na vlasti u tom gradu.

“Izgubite sa 12.000 glasova u malom mestu i niste u stanju da priznate poraz. Ja čestitam onom malom Paunoviću u Paraćinu koji je izgubio i čestitao i zato će on imati političku budućnost”, rekao je Vučić novinarima na aerodromu u Batajnici, a preneo N1.

On je dodao da u Šapcu ima sve tri vrste testova, a da je vanredna situacija izmišljena, “misleći da će da ih spase neki ambasador”.

“Nema ambasadora, narod u Šapcu odlučuje”, rekao je Vučić.

On je odbacio tvrdnje da Srbija ne testira dovoljno na prisustvo koronavirusa, navodeći da je u zemlji testirano više nego u svim ostalim državama nekadašnje Jugoslavije plus Albanija.

“Da vam ponovim, 428.000 Srbija, a Hrvatska 82.000, predočio je Vučić i rekao da su samo testovi Srbiju koštali 50 miliona evra, a ima ih još 300.000, znači 30 miliona”, istakao je Vučić.

Kazao je da je jutros razgovarao sa doktorom Mirsadom Đerlekom i generalima u Novom Pazaru i da se čini da se situacija stabilizuje.

“Juče je bilo 205 obolelih, danas 183, juče je bilo petoro mrtvih, do sada dvoje”, rekao je on i istakao da se razmišlja o podizanju nove bolnice namenjene samo za kovid, “jer ako nas virus ovako muči na leto, šta će biti na jesen”.

Srbija je jedina zemlja kojoj MMF nije spustio prognozu rasta i zato sam srećan, rekao je Vučić.

“Situacija je teška i razumem potrebu sindikata da štiti radnike, ali država nije ćup iz koje možete da uzmete koliko hoćete. Ovo kao da se komunizam vratio na mala vrata – državo daj i plati. Odakle”, pitao je on.

Vučić je rekao da država nema više novca za davanje, jer bi time povećala javni dug, “a obećao sam građanima da javni dug neće ići iznad 60 odsto BDP”.

Lokalni izbori u Šapcu proglašeni nevažećim

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

155 Shares
155 Shares
Share via
Copy link