Najnovije vesti
IT
Najjači Motorolin telefon na testu Blica: Ekran koji izgleda i radi savršeno i precizna kamera

Najjači Motorolin telefon na testu Blica: Ekran koji izgleda i radi savršeno i precizna kamera

Motorola telefone ne možete a da ne volite. U vrlo jakoj konkurenciji oni godinama „plivaju“ stabilno u svojoj niši koja se nalazi u srednjoj klasi dajući potrošačima pouzdane i povoljne telefone. Sada, odlučili su se na novi iskorak posle savitljivog modela Moto RAZR, i njihov Edge Plus definitivno zavređuje pažnju.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Motorola edge plus Foto: Aleksandar Stanković / RAS Srbija
Motorola edge plus

Viši, ali znatno uži od većine današnjih telefona, Motorola Edge Plus ima svoje prednosti i nedostatke. Budući da je uži od većine, prkosi očekivanjima od 6,7 inčnog telefona i lako ga je držati u samo jednoj ruci i čvrsto stisnuti. Ali kada treba da dotknete vrh telefona da proverite notifikacije nije baš savršen za baratanje jednom rukom. Druga stvar koja odmah upada u oči je debljina telefona od 9,6 mm. Tu je kompromis koji je mora da se prihvati s obzirom da je unutra smeštena masivna baterija od 5000 mAh ali i džek za slušalice što je ovih dana retkost.

Motorola Edge Plus sa ekranom od 6,7 inča
Foto: Aleksandar Slavković / RAS Srbija
Motorola Edge Plus sa ekranom od 6,7 inča

Međutim, najbitnija dizajnerska karakteristika je zakrivljeni ekran koji se krivi i nagiba i pada poput vodopada preko ivice. Ovo je ideja zakrivljenog ekrana dovedena je gotovo do savršenstva pri čemu je i sam dispelej odličan. Motorola Edge Plus dolazi sa 6,7-inčnim OLED ekranom koji ima divne boje i rezoluciju 1080p sa oštrim detaljima. Ekran dolazi sa tri različita načina boja, od neutralnog, sa uravnoteženim profilom boja do pojačanog režima, koji vam daje dodatni „pop“ koji je toliko karakterističan za OLED displeje.

Motorola Edge Plus ima četvorostruku kameru
Foto: Aleksandar Slavković / RAS Srbija
Motorola Edge Plus ima četvorostruku kameru

Sledeća na testu je kamera. Iako se Motorola ne povezuje nužno sa najboljom kamerom na tržištu, ovog puta su na visini zadataka. Glavna kamera ima 108 megapiksela a prati je telefoto sočivo sa 8 megapiksela i 3Ks zumom, 16-megapikselna ultra široka kamera i kao četvrta, kamera koja meri dubinu. Selfi kamera ima 25 megapiksela. Jedina stvar koja nedostaje na ovoj listi je popualrno forsiranje superzumiranja ali će vam ovaj model pružiti sasvim dovoljno kvalitetne snike sa 3Ks telefoto zumiranjem.

Inače, kvalitet slike tokom dana je dobar, sa obilnim detaljima i bojama koje su jasne i svetle.

Slikano Motorola Edge Plus telefonom
Foto: RAS Srbija
Slikano Motorola Edge Plus telefonom

*

Detalj slikan Motorola Edge Plus telefonom
Foto: RAS Srbija
Detalj slikan Motorola Edge Plus telefonom

Noćne fotografije vas takođe neće razočarati jer su dovoljno jasne i svetle, ali tako da ne izgledaju neprirodno.

Noćne fotografije
Foto: RAS Srbija
Noćne fotografije

Ovaj telefon ima podršku za 5G i pokreće ga odlični Qualcomm Snapdragon 865 koji ima 25 odsto brže performanse u poređenju sa prethodnim generacijama, i gotovo trenutno reagovanje kada su u pitanju surfovanje internetom, gledanje videa ili igranje igrica.

Ono što na žalost nedostaje kod inače vrlo upečatljivog i dizajnerski čepog telefona jesete sertifikat IP 68 za vodootpornost. Možda se upravo tu krije način na koji su u Motoroli uspeli da cenu uređaja spuste u odnosu na direktnu konkurenciju (telefon je u prodaji za 124.990 dinara). Kako bilo, Motorola je pokazala da može da napravi i sjajan flegšip telefon.