04. jul  2020. 11.24  →  20.18 | Izvor: Tanjug

Podrška Đokoviću transparentom u centru Zagreba, u odbranu Novaka stao i otac Dominika Tima

ZAGREB -

Od kada je otkazan turnir u Zadru zbog korona virusa, bilo je mnogo kritika na račun srpskog tenisera Novaka Đokovića, kao i grafita protiv njega, sli sve je više i poruka podrške Đokoviću.

Kako prenosi zagrebački Jutarnji list, mladi koji se već neko vreme spontano okupljaju ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog pozorišta (HNK), na tu zgradu su okačili transparent na kome piše "Imamo pravo disati. Stop korona teroru. Podrška Novaku iz Hrvatske".

Đoković je bio direktor teniskog turnira u Zadru na kojem je došlo do širenja korona virusa, a i on sam se inficirao. U međuvremenu, Đoković i njegova supruga Jelena oporavili su se od korona virusa.

Otac Dominika Tima: Đoković nije uradio ništa loše

Volfgang Tim, otac austrijskog tenisera Dominika Tima, izjavio je da Novak Ðoković ogranizacijom humanitarnog Adria Toura nije uradio ništa loše.

Otac i trener 26-godišnjeg tenisera, koji je pobedio na Adria Touru u Beogradu, rekao je za austrijski Preše da svetski broj jedan nije prekršio nijedno prvailo srpski i hrvatskih valsti o korona virus, kao i da je turnir imao za cilj prikuplajnje novca u humanitarne svrhe

"Ne odobravam ono što se desilo na Adria touru, ali osuđivanje Ðokovića i priče da je on nešto pogrešno uradio, baš su jeftine za mene. Naravno da igranje u noćnom klubu tokom turnira nije bilo idealno, ali Ðoković u principu nije učinio ništa loše. Bili su nemarni i euforični", rekao je Tim za Preše.

On je potvrdio da će njegov sin novac zarađen na turniru u Beogradu donirati humanitarnim organizacijama.

Adria Tour u Zadru prekinut je kada je bugraski teniser Grigor Dimitrov saopštio da je pozitivan na korona virus, a kasnije su pozitive nalaze imali Borna Ćorić, Viktor Troicki, kao i sam Ðoković, koji se zbog svega toga našao na meti kritike.

Tagovi