Đorđević: 33 korisnika domova za stare zaražena virusom COVID-19 1Foto: Beta/ Milan Obradović

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je danas da su 33 korisnika domova za stare u Srbiji trenutno zaražena COVID-19, da je situacija stabilna i da oni ne ugrožavaju druge korisnike socijalnih ustanova.

On je rekao za RTS da su mere na nivou onih koje su bile tokom vanrednog stanja, kao i da svaki novi korisnik doma mora da uradi PCR test, nakon kojeg ide 14 dana u izolaciju, kao i da su te iste mere propisane za sve zaposlene u tim ustanovama koji se vraćaju sa godišnjeg odmora.

„U takvim slučajevima evidentiramo ih kao zaražene, iako nisu radili i dolazili u kontakt sa korisnicima. Nažalost mi moramo da ih vodimo (kao zaražene) radai transparentnosti, da postoje, i to ponekad dovodi do zabune da imamo koronu u ustanovama, iako ona tamo nije ušla“, rekao je Đorđević.

On je naveo i da je sredinom maja bilo oko 14.500 ljudi koji su od Nacionalne službe za zapošljavanje tražilio novčanu naknadu u slučaju nezaposlenosti, a da podaci Republičkogg zavoda za statistiku ukazuju da Srbija ima skoro 7.000 više zaposlenih nego pre pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari