Biser Kačareva na mestu divlje deponije

Pre 12 godina u Kačarevu kod Pančeva meštani su na mestu divlje deponije napravili veštačko jezero na koje sada rado dolaze kupači i iz drugih mesta. Pravoj oazi u letnjim danima najviše se raduju deca, a ima i onih koji su tu naučili da plivaju.

U vojvođanskoj ravnici ovo veštačko jezero na 4.000 kvadratnih metara predstavlja biser Kačareva.

Pri visokim temperaturama ovde se meštani rashlađuju u vodi, a sad imaju i lepu hladovinu, jer je poslednjih godina planski zasađeno oko 10.000 stabala listopadnog i zimzelenog drveća.

Ovog leta očekuje se najviše posetilaca, jer mnogi neće moći na more, a deca znaju i ovde da uživaju. Kažu da im se najviše sviđa skakaonica i to što nema gužve.

Meštani Kačareva uz pomoć grada Pančeva mnogo su uložili početkom ove godine u sređivanje jezera u kojem sad mogu svi da uživaju.

"Imali smo dve velike akcije, u prvoj smo čistili i sređivali jezero i obale, a na kraju smo i betonirali kompletno dno jezera", kaže Milorad Đurica, član Saveta MZ Kačarevo.

Ulaz na jezero je besplatan, jer Kačarevci su sami sebi stvorili prijatan kutak za odmor, a ne žele da zarađuju ni od svojih gostiju iz drugih mesta koji su uvek dobrodošli.

"Mi smo veterani koji smo započeli i uredili do ovog nivoa kompletan prostor. Puno nam je srce i puni smo energije, a srećni smo zato što smo ostavili nešto iza nas budućim generacijama da obogaćuju i da svi zajedno i dalje ovde uživamo", naglašava Branko Bokun, predsednik MZ Kačarevo.

Jezero se puni vodom iz dva bunara sa dubine od 100 metara. O bezbednosti kupača od 9 do 20 časova brinu spasioci, a kvalitet vode, koja je do sad uvek bila dobra, proverava Zavod za javno zdravlje iz Pančeva.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво