Fudbaleri Reala sa trenerom Zidanom,  © AFP
Fudbaleri Reala sa trenerom Zidanom, © AFP

Nema bonusa za igrače Reala i ako osvoje Primeru

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 19:01

Neće ih biti ni za eventualnu titulu prvaka Evrope

Savršeni Real Madrid. Ni korona, ni Barselona. Niko mu ništa ne može. Pre pauze zbog pandemija dobio je aktuelnog vladara Španije (2:0), a posle nastavka prvenstva zaređao sa pobedama, a zahvaljujući kiksevima Katalonaca izbio na prvo mesto i pet kola pre praja La Lige nalazi se u sjajnoj poziciji da krunu vrati u Madrid.

Ako se to desi, fudbaleri kraljevskog kluba neće dobiti nikakvu novčanu nagradu. Nikakav bonus, koji bi im inače sledovao u redovnim okolnostima. No, kako je ceo svet u vanrednom stanju, tako su i na stadionu „Santjago Bernabeu“ postigli dogovor sa igračima i stručnim štabom da finansijskim prinadležnosti u slučaju osvajanja titule neće biti.

Izabrane vesti

Takav ishod pregovora kapitena Serhija Ramosa sa čelnicima kluba (čitaj, predsednikom Florentinom Perezom) Marka tumači visoko razvijenom svešću fudbalera. Oni se još dok je Španija bila među najvećim žarištima virusa korona pristali da im se plate do kraja sezone smanje za 10 odsto – pritom su to učinili daleko elegantnije nego u Barseloni – da bi se u završnici prvenstva, kad je jasno da su na putu ka slavlju odrekli nagrade koja bi im sledovala ako osvoje titulu. Sve pošto im je objašnjeno da klub trpi velike gubitke usled globalne krize, da stadion ne radi (tačnije, trenutno se renovira), te ne ubira ni evro od inače skoro milionskih prihoda na dnevnom nivou.

Isto tako, Zidan i Ramos su se u razgovoru sa upraovm saglasili da igrači i članovi stručnog štaba ne dobiju ni cent nagrade pod uslovom da osvoje Ligu šampiona. Što će biti malo teže izvodljivo, s obzirom na poraz u prvom meču osmine finala od Mančester Sitija i to u Madridu (1:2).

Kad je o šampionatu reč, Real je nanizao šest pobeda, a do kraja trke očekuju ga gostovanja Atletik Bilbau (nedelja, 14.00), mečevi sa Alavesom i Viljarealom na stadionu „Alfredo di Stefano“, te putovanja u Granadu i na Butarke, gde se utakmicom sa Leganesom 19. jula završava liga.



tagovi

Real Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara