PRIUPLJAJU POMOĆ U OPREMI: Građani pomažu Zdravstvenom centru u Vranju! Odziv neverovatno veliki
Foto: B.R.

TRAJAĆE DO SLEDEĆEG PETKA

PRIUPLJAJU POMOĆ U OPREMI: Građani pomažu Zdravstvenom centru u Vranju! Odziv neverovatno veliki

Srbija -

Za samo nekoliko sati Vranjanci su prikupili neverovatnu količinu medicinske opreme za Zdravstveni centar Vranje u kome se u dve kovid bolnice trenutno leči 95 zaraženih korona virusom.

Inicijativa da se pomogne medicinskim radnicima krenula je od Milice Anđelković Jovanović, koja je u organizaciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost i naišla na odličan odziv građana Vranja, ljudi iz dijaspore i mnogih organizacija.

"Kontaktirali smo Zdravstveni centar Vranje i oni su nam kazali šta im je neophodno. Odziv organizacija i građana je neverovatan. Nabavili smo dosta potrebne medicinske opreme. Znate, mi imamo samo ovaj Zdravstveni centar i cenimo herojstvo medicinskih radnika u njemu i želimo da pomognemo koliko možemo", kazala je Jelena Stojković predsednik Upravnog odbora Centra za medijsku transparentnost i društvenu.

Ona se ovom prilikom zahvalila svima koji su pomogli u prikupljanju pomoći i pozvala i ostale da se uključe, jer akcija prikupljanja traje do narednog petka.

U Vranju je zbog velikog borja obolelih od Covid-19 proglašena vanredna situacija, a ova akcija će pomoći da se lekari i medicinski tehničari još bolje nose sa njom.

B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track