Milan Baroš (©AFP)
Milan Baroš (©AFP)

Najbolji strelac EURO 2004 završio karijeru

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 16:44

"Glava bi htela još, ali telo ne može..."

Milan Baroš jedan je od fudbalera koji su ostavili mnogo veći trag nego što po igračkim kvalitetima odlučuju. Ruku na srce, zaslužio je pošto je dao celog sebe voljenom sportu.

Često je u takvim slučajevima kao njegovom u pitanju ili igra sudbine, ili ima neki drugi kvalitet koji ga izdvaja. Kod češkog asa se svašta pomešalo. Od toga da je na početku karijere bio izuzetno perspektivan, osvojivši kontinent sa mladom reprezentacijom i potom dokazavši napadačke sposobnosti na velikoj sceni. Pre svega kao najbolji strelac Eura 2004. sa pet pogodaka kada je njegov nacionalni tim zaustavljen u polufinalu od potonjih šampiona, Grka. Igrao je i za velike klubove kao što su Liverpul, Aston Vila, Lion, Galatasaraj, Portsmut...

Izabrane vesti

Pored toga, bio je i ostao "ženski san" i to mu je donelo veliku, možda i neželjenu popularnost i pritisk javnosti. Zato i ne može da se pohvalim nekom velikom individualnom karijerom nakon dobrog početka, ali može svakako sadržajnom.

I njoj je danas došao kraj, i to na mestu odakle je krenuo. Iz Ostrave gde je odigrao poslendje profi minute u dresu Banjika.

"Glava bi htela još, ali telo ne može..." emotivan je 38-godišnjak, "Dugo se mučim sa zdravljem, ali moje telo ne može da funkcioniše onako kako sam navikao. Boli me što više ne mogu da treniram i igram".

Pored uspeha sa reprezentacijom, Baroš je u klupskoj karijeri najviše ostvario sa onom čuvenom generacijom Livrepula koja se 2005. okitila titulom Lige šampiona u Istanbulu. Takođe je osvajao FA kup, Liga kup, te šampionate Francuske i Turske kao i Kup Češke Republike.



tagovi

Milan Baroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara