Izvor: B92

Supružnici koji su nedavno stigli tranzitnim letom za Grčku, hitno su prebačeni u bolnicu nakon što je test na koronavirus pokazao pozitivne nalaze.

Stariji grčko-američki par koji je nedavno stigao tranzitnim letom za Grčku, prvobitno je testiran na atinskom aerodromu Eleftherios Venizelos pre desetak dana, a rezultati su tada bili negativni.

Međutim, sedamdesetčetvorogodišnji muškarac dobio je simptome virusa nekoliko dana kasnije, nakon što su on i njegova supruga stigli do krajnjeg odredišta, na ostrvu Karpatos na Dodekanezu.
Nakon što je razvio temperaturu i osećao se veoma loše, on je primljen u Opštu bolnicu Venizelos u Heraklionu na lečenje.

Ispovest naše turistkinje: "Sad razmišljam da je dobro što su baš nas izabrali da testiraju"

Zdravstvene vlasti su poslate da pronađu sve kontakte koje je taj čovek uspostavio prateći nove stoge protokole i zdravstvena pravila koja su uspostavljena.

Nakon što je testirana i supruga žrtve, rezultati su pokazali da se i ona zarazila virusom, pa je odvežena u istu bolnicu kao i njen suprug u Heraklionu i trenutno se leči u jedinici za kovid-19.

Zbog zabrane direktnih letova iz SAD, par je ušao u Grčku legalnim putem, konekcijom leta kroz treću zemlju.

Dok Grčka i dalje polako otvara svoje granice međunarodnim turistima iz nekoliko zemalja, SAD su i dalje na listi zabranjenih zbog veće stope zaraženih koronavirusom.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.