U domovima za stare i socijalnim ustanovama 33 korisnika zaraženo koronom

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, koronavirusom inficirana su 33 korisnika i 34 zaposlena, saopšteno je.
U domovima za stare i socijalnim ustanovama 33 korisnika zaraženo koronom
Foto: Pixabay
Po navodima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, od početka epidemije koronavirusa od infekcije je izlečeno 615 korisnika i 215 zaposlenih u tim ustanovama.
 
Po poslednjim podacima, prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu i u Domu Bežanijska kosa Gerontološkog centra u Beogradu. Inficiranih ima i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom i radnoj jedinici Dnevni boravak "Stari Grad" Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.
 
Prisustvo virusa potvrđeno je i u Radnoj jedinici Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu, Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu i Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.
 
Obolelih ima i u centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu i gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, u odeljenima Čukarica, Lazarevac, Zvezdara i Vračar.
 
Infekcija je prisutna i u organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. "Dečje srce" u Beogradu, kao i u domovima za smeštaj odraslih i starijih "Mass Green House" u Petrovaradinu, "Miljakovački vinogradi" i "Lipovački odmor" u Beogradu i domu "S. Nikola" u Negotinu.
 
Podseća se da rešenjem ministarstva o zabrani rada, domovi "Doživeti stotu" u Beogradu, "Stara pruga" na Umci i "Radost" u Negotinu, više ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih, dok je Domu za smeštaj odraslih i starijih "Nada" u Beogradu zabranjen rad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija