');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

POLICIJA I INSPEKCIJA OBAVILI UVIĐAJ Paketi tekstilnog otpada iz Italije odvezeni u nepoznatom pravcu

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je Srni da je uviđaj u krugu nekadašnjeg “Unisa” u Drvaru završen, a obavljen je u prisustvu kantonalne inspekcije, zaposlenih u MUP-u Livanjskog kantona i grupe građana.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Otpad Drvar-4 Foto: Marko Žarač / Ustupljene fotografije
Otpad Drvar-4

– Natovareno je nekoliko paketa otpada, koji je odvezen u nepoznatom pravcu – rekla je Runićeva.

Građani Drvara, nezadovoljni zbog istovarenog tekstilnog otpada iz Italije na području ove lokalne zajednice i Bosanskog Grahova, održaće novi protestni skup.

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović rekao je da je u toku inspekcijski nadzor nad reciklažnim otpadom koji je istovaren u Bosanskom Grahovu i Drvaru, a da će o rezultatima inspekcijskog nadzora spornog otpada javnost biti blagovremeno informisana.

Pročitajte još

Runićeva je ranije danas izjavila da je dozvolu za uvoz otpada, koji je istovaren u Drvaru i Bosanskom Grahovu, izdalo federalno Ministarstvo turizma i ekologije na dan 16. marta, kada je na nivou FBiH proglašeno stanje prirodne nesreće, a na osnovu rešenja za izdavanje dozvole za upravljanje otpadom, izdatog od Ministarstva građevinarstva, obnove, prostornog uređenja i ekologije Livanjskog kantona, izdatog 19. februara.

Nezadovoljni građani Drvara i sinoć su se okupili na magistralnom putu Drvar-Bosansko Grahovo.