Život i ljudi

0

Najveći portret Đokovića, prvi na šljaci

Autor: IG

Izvor: Beta

Najveći portret Đokovića, prvi na šljaci

Izvor: Foto: Beta/Soultime Media/N. Babic


Crtež je dugačak 24 metra, širok 11 metara i prostire se na površini od 264 kvadratna metra, preneo je danas Đokovićev tim.

Kako se dodaje, reč o prvom umetničkom poduhvatu ovog tipa na crvenoj zemlji na jednom teniskom terenu ikada.

Povod crteža pod nazivom "ŠLJAKAnje terena" i celokupnog projekta "Prvo očistimo sebe, pa pogledajmo druge", nastao je iz želje da se pruži podrška najboljem teniseru sveta i da se pokaže da "u Srbiji postoje ljudi koji vrednuju sve što Đoković radi i čini za srpski narod i ne zaboravljaju njegova dela uprkos izazovima sa kojima se on susreće", navodi se u saopštenju.

"Novak je čovek koji ima izuzetan sjaj. On pohodi naše snove i svima nam je motivacija. Teško je naći tako velike reči koje bi ga opisale. Citiraću ovom prilikom mog prijatelja Srđana Timarova, koji je rekao sledeće: 'Svi vi koji nemate dara da sagledate njegovu svetlost, ostaćete tamo, u mraku njegove senke'. E, to je Đoković", rekao je Josifovski.

Njemu je za crtež Đokovića na šljaci bilo potrebno šest sati neprestanog rada.

Naime, od ponoći, kada je izašao na teren broj dva u TK "Đukić", sve do šest časova ujutro, "Pijanista" je "šljakao", pazeći na svaki detalj dizajna.

"Iako mi je bilo prvi put da ovako nešto radim, verovao sam da ću uspeti, jer Novak je velika inspiracija i velika je čast biti u prilici da se nešto učini za njega, tako da mi nije bilo teško da dam sve najbolje od sebe i završim svoje delo", rekao je on.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR