Hitno upozorenje RHMZ-a: Tri okruga prva "na udaru", meteo-alarm u celoj zemlji

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje za nekoliko okruga u Srbija zbog opasnosti od intentivnih pljuskova i grada.

Izvor: B92

Petak, 03.07.2020.

15:20

Hitno upozorenje RHMZ-a: Tri okruga prva
Foto: B92/ D.B.

Oblačnost koja na području Mačvanskog, Kolubarskog i Zlatiborskog okruga uslovljava intenzivne pljuskove i lokalnu pojavu grada u narednih sat-dva će se premeštati ka Moravičkom i Šumadijskom okrugu. Takođe, na području Smederevske Palanke u narednih sat vremena jaki pljuskovi sa grmljavinom i pojavom grada, saopštio je RHMZ.

Takođe, upozorava se i na pljuskove tokom vikenda.

Danas, u subotu i nedelju, mestimično pljuskovi i grmljavina, ponegde nepogoda sa velikom količinom padavina (od 20 do 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više) i gradom. Danas i u subotu u pojedinim delovima teritorije Beograda velika količina padavina (od 20 do 40 mm za kratak vremenski period), piše u upozorenju RHMZ-a.

U celoj zemlji na snazi je narandžasti meteo-alarm što znači da je vreme opasno. Upozorenje je na snazi zbog kiše i grmljavine.

Žuti meteo-alarm je dodatno proglašen na teritoriji istočne, jugoistočne Srbije i Kosova i Metohije zbog visokih temeperatura.
Printskirn: meteoalarm.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: