Narodna stranka Užice: Vučićeva licemerna zahvalnost   1Foto: Privatna arhiva

Narodna stranka u Užicu je saopštila da „u vreme kada Užice i cela Srbija gore u epidemiji, sa bilborda u tom gradu i celoj zemlji vlast Aleksandra Vučića se licemerno zahvaljuje građanima Srbije“ na izbornoj podršci.   

„Hvala Srbijo – čitaju građani Užica, jednog od žarišta epidemije. Licemerna je i sramna zahvalnost građanima, nateranim, zastrašenim i ucenjenim da izađu na izbore,  iako  je svako biračko mesto, sada je jasno, bilo mesto zaraze smrtonosnim virusom“, saopštila je ta stranka.

Uz navode da je „vlast izbore videla kao borbu za plen, a život svakog građanina Srbije samo kao broj“, u saopštenju se dodaje da „odgovornost za to snosi vlast, ali i sve stranke koje su učestvovale na lažnim izborima i u širenju epidemije“.

„Još poraznija je činjenica da su na čelu lista i vlasti, ali i „opozicije“ koja je učestvovala na Vučićevim izborima u Užicu – lekari. Lekarsku etiku su, za potrebe izbora, podredili stranačkim interesima. Sada stranke, takve lažne opozicije, izlaze sa listom lepih želja i učestvuju u „pandemija predstavama“, započetim još u vanrednom stanju“.

Uz podsećanje da je Narodna stranka „pozivala građane da ne izlaze na izbore i da tako sačuvaju zdravlje i dostojanstvo“, dodaje se da su „mnogu ostali kod kuće i nisu doprineli ni širenju epidemije, ni davanju legitimiteta kriminalnoj vlasti“.

„Građani Užica, koji pod temperaturom sede satima ispred kovid ambulante, u kojoj do juče nije bilo ni testova, svesni su kraha zdravsvenog sistema i opšteg kolapsa države.  Zato apelujemo na zdrav razum građana Užica da se pridržavaju mera prevencije od zaraze i sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje drugih. To je način i da  podržimo medicinske radnike Zdravstvenog centra Užice, koji su heroji borbe sa virusom“.

„Krajnje je vreme da građani Užica shvate da je imati diletante na vlasti, ali  i politikante u lažnoj opoziciji, opasno ne samo po budžet Republike Srbije, vladavinu prava i budućnost zemlje, već je direktno opasno po zdravlje i život svakog od nas“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari