Najnovije vesti
Vesti Društvo
Ako planirate da LETUJETE U EGIPTU moraćete da imate negativan test na koronu ne stariji od 48 sati

Ako planirate da LETUJETE U EGIPTU moraćete da imate negativan test na koronu ne stariji od 48 sati

Svi srpski turisti koji planiraju da letuju u Egiptu ove godine, moraće da imaju negativan test na korona virus ne stariji od 48 sati, a po dolasku na aerodrom svim putnicima će se meriti i temperatura.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Egipat turizam  Foto: Khaled Elfiqi / EPA;
Egipat turizam

Redovni letovi za Egipat krenuli su 1. jula 2020. godine, a tamošnje vlasti ujedno su objavile i mere za sve koji dođu u tu afričku zemlju. Ipak ono što niko nije očekivao je to da mora da ima negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati, prenosi b92.

Egipatsko ministarstvo turizma najavilo je mere predostrožnosti, među kojima je neophodno da putnici na aerodromu pre polaska potpišu deklaraciju i imaju negativan PCR test ne stariji od 48 sati od dana polaska.

Ovo se odnosi na sve zemlje koje je Svetska zdravstvena organizacija proglasila za područja pandemije.

Dezinfekcija u Kairu
Foto: Khaled Elfiqi / EPA;
Dezinfekcija u Kairu

Ministarstvo je takođe izdalo precizna uputstva prilikom ukrcavanja u avione egipatskih avio-kompanija, što podrazumeva obaveznu sterilizaciju pre leta, obavezne maske tokom leta, odvojena mesta za osobe sa hroničnim bolestima, ali i mere po dolasku aviona na aerodrom čije će prostorije biti sterilizovane, a maske obavezne za sve zaposlene, i postavljanje elektronskih prolaza za merenje temperature putnicima.

Popunjenost ugostiteljskih kapaciteta ne sme da pređe 50 odsto, prenosi b92.

BONUS VIDEO: Zbog korona virusa ušao potpuno umotan u avion