Ispovest Beograđanke koja je deportovana s porodicom iz Grčke

Porodica iz Beograda morala da se s letovanja u Grčkoj vrati nakon samo tri dana jer je test na granici pokazao da je jedna osoba iz vozila pozitivna na virus.

Izvor: B92

Petak, 03.07.2020.

12:49

Ispovest Beograđanke koja je deportovana s porodicom iz Grčke
Dan Kitwood/Staff/Getty images/Ilustracija

Vest o tome na društvenim mrežama postavila je jedna Beograđanka čiji muž je, kako će se ispostaviti, bio pozitivan na koronavirus, pri ulasku u Grčku.

Prema njenom svedočenju, koje je preneo "Blic", suprug i ona su se odlučili da krenu na put sa sinom, jer su bili zdravi. Na put su krenuli u nedelju, Na grčkoj gnanici su testirani, ali kako kaže, testira se samo jedna osoba iz automobila, antestiraju se sva vozila iz Srbije.

"Supruga su testirali i rekli da budemo 24 sata u samoizolaciji, a da rezultate javljaju u roku od 72 časa i to samo ukoliko su pozitivni", napisala je ona. Nakon tri dana sunčanja, šetnje i kupanja po Sitoniji, samo nekoliko minuta pred istek tih 72 sata, usledio je poziv.

"Saopštili su da je muž pozitivan", kazala je ona i dodaje da je razgovor trajao više od 20 minuta. Postavljali su im, kako piše "Blic", gomilu pitanja u vezi sa njihovim detaljnim kretanjem tokom ta tri dana, da navedu svaki kafić, restoran i plažu na kojima su bili.

Osim toga, upitani su za zdravstveno stanje generalno, kao i da li je osoblje hotela, restorana i marketa u koje su odlazili poštovalo mere zaštite, da li su nosili maske i rukavice, a potom dali instrukcije koje niko ne bi poželeo.

"Pitali su između ostalog i gde smo u tom trenutku. Mi smo tada bili na plaži i rekli su nam da momentalno idemo u sobu i da 14 dana ne izlazimo iz nje. Nakon pola sata su pozvali ponovo i rekli da ima još jedna opcija i da, ukoliko želimo, možemo da krenemo kući uz sve mere predostrožnosti: celim putem sa maskama, da ne stajemo nigde osim recimo na pumpi i gde je baš neophodno", priča ona.

Porodica je sa olakšanjem izabrala da ide kući. Pretpostavka je da, pošto su tokom prvog telefonskog razloga upitani i da li kod zaraženog supruga ima simptoma, a on ih u tom trenutku nije imao, da je to i razlog što im je ponuđeno da se vrate kući. Verovatno bi morali da ostanu dve nedelje u nekom hotel- da je simptoma bilo, ali to su samo pretpostavke jer niko nije obrazložio zašto im je ta opcija naknadno ponuđena, piše "BliC".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: