Čudan put zlatnog Orlića: Pantelić ga doveo u PSV i Zvezdu, u Poljskoj bio višak, sad ide u Račićev klub

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.07.20. | 13:00

Andrija Luković bi uskoro trebalo da potpiše za Familikao

Tamo negde 2012. godine Andrija Luković je bio jedan od najvećih projekata srpskog fudbala. Dok je igrao u Radu, kao talentovani tinejdžer, postojao je konsenzut svih ljudi da je visoki vezista igrač za velika dela. Još kada je postigao pogodak protiv Francusk na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, limiti nisu postojali.

Međutim, kao i mnogi mladi srpski igrači Andrija Luković je pogrešio u izboru kluba. Posredstvom Marka Pantelića potpisao je 2014. godine ugovor sa PSV-om. Bio je to preveliki zalogaj za tada 20-godišnjeg momka. Nije stigao za dve sezone da debituje za seniorski tim, igrao je u mladoj selekciji. I to vrlo promenljivo.

Izabrane vesti

Pokušao je Pantelić da mu oživi karijeru i pomogao mu da potpiše ugovore sa Crvenom zvezdom. Nije vredelo. Luković je 2016. godine odigrao samo pet zvaničnih mečeva za crveno-bele.

Usledila je pozajmica u Voždovcu, potom odlazak u poljski Ruh. Ni tamo nije uspeo da napravi iskorak. Odigrao je samo sedam mečeva, pre nego što je sporazumno raskinuo ugovor sa Rakovom.. Sada mu se ukazala nova velika šansa u karijeri. Prema pisanju poljskih medija Andrija Luković će gotovo sigurno potpisati ugovor sa Famalikaom. Finansijski detalji nisu saopšteni.

Famalikao je jedno od najvećih iznenađenja portugalske Primeire. Trenutno zauzimaju šest poziciju. Tamo kao pozajmljeni fudbaler Valensije Uroš Račić. Međutim, tokom letnjeg prelaznog roka će visoki zadnji vezni napustiti Portugaliju.  


tagovi

FamalikaoAndrija Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara