Praznik minifudbala u Subotici

Prethodnog vikenda u Subotici je održan šesti po redu Kup Srbije u minifudbalu, na kojem smo dobili državnog šampiona, koji će našu zemlju predstavljati ovog novembra na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj.

Na šestom Kupu Srbije u minifudbalu, nastupilo je 12 najboljih ekipa iz šest gradova.

Timovi iz Novog Sada, Čačka, Šapca, Kragujevca i Beograda nastupali su i do sada, a od ove godine pridružile su se najkvalitetnije ekipe iz Subotice – grada koji je prvi put bio domaćin završnog turnira.

Bio je to najkvalitetniji turnir do sada, s obzirom na to da su prvi put pravo nastupa imali i igrači iz prve futsal lige.

Od samog početka takmičenja, ekipa Hidro Baza iz Beograda predvođena legendama malog fudbala, Nikolom Rnićem i Markom Perićem, došla je do finala primivši samo jedan pogodak. U ekipi Hidro Baze nastupili su i sadašnji futsal reprezentativci Jovan Lazarević, Jakov Vulić i Strahinja Petrov.

Igrači BZC RTV-a, koji su prošle godine osvojili i Memorijalni turnir RTS-a Igrajmo za 16, predvođeni Guberinićem, Celinom i Tomčićem, momcima koji su nosili dres reprezentacije Srbije i na Svetskom i na Evropskom prvenstvu gde su 2018. zauzeli peto mesto u Evropi, došli su zasluženo do finala, u kojem je viđena velika drama.

Posle regularnih 40 minuta, rezultat je bio 1:1. Beograđani su poveli predivnim golom Lazarevića, dok je izjednačenje Novosađanima doneo Strahinja Ilić. Posle uzbudljive penal serije, slavio je BZC RTV iz Novog Sada, i tako osvojio treću tuitulu zaredom.

Treće mesto na turniru pripalo je ekipi El Maestra iz Beograda, dok je u Biznis Kupu slavio Devotim iz Novog Sada. BZC RTV će kao šampion ponovo predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj ovog novembra.

Veselin Guberinić proglašen je za najboljeg igrača Srbije u 2020. godini, dok je najbolji strelac takmičenja Jovan Lazarević. Za najboljeg golmana izabran je Bojan Petrović iz ekipe El Maestro.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво