©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (petak, 3. jul): Ostrvske trke za Čempionšip, Atletiko sa Majorkom i Serija B

Vreme čitanja: 4min | pet. 03.07.20. | 08:09

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ATL. MADRID – MAJORKA, 22.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Španija 1)

Atletiko je treći i posle remija sa Barselonom u prošlom kolu ima dva boda prednosti u odnosu na prvog pratioca Sevilju. Majorka se bori za opstanak i od mesta u sigurnoj zoni na kojem je trenutno Selta deli je pet bodova. Upravo nju dobila je u prošloj rundi sa ogromnih 5:1. Atletiko je izgubio samo jedan od 16 poslednjih mečeva odigranih u Madridu, a njihov prethodni susret Jorgandžije su kao gosti dobili sa 2:0. Sličan ishod očekujemo i ovog puta.

ČARLTON – MILVOL, 21.15

(Fudbal, Engleska 2)

U nastavku sezone Čarlton igra solidno i nastoji da se što više udalji od zone ispadanja. Milvol s druge strane pruža razočaravajuće partije i deluje nezainteresovano s obzirom da se nalazi na sredini tabele. Čarlton je od početka godine izgubio samo dve utakmice kod kuće, dok je Milvol u proteklih šest meseci dobio samo dva gostovanja. Tradicija je ipak na strani Lavova koji od Čarltona nisu izgubili od 1996. godine.

PORTSMUT – OKSFORD JUNAJTED, 18.30

(Engleska 3, plej-of, polufinale)

Polufinalni plej-of okršaj će najverovatnije biti tvrd. Tako je od oktobra prošle godine na mečevima para koji je u tom periodu dva puta remizirao. Međutim, Portsmut je u Grupi 10 prošle godine slavio boljim izvođenjem penala u EFL kupu, što ne znači da ovog puta uživa status favorita. Shodno dugoj takmičarskoj pauzi, ipak nećemo previše komentarisati trenutnu formu, ali moramo reći da je reč o duelu izjednačenih timova.

FLITVUD – VIKOMB, 20.30

(Engleska 3, plej-of, polufinale)

Flitvud je u februaru poslednji put dobio Vikomb s minimalcem, a imao je i igrača manje. Ne znači da je Vikomb lošiji, naprotiv. Ekipe su ujednačene po sastavu, potpuno su zasluženo u finalu, pa tas pri vaganju pobednika može da ode na obe strane. Inače, ovi klubovi su od daleke 2011. verni mečevima s malo golova. Igrali su osam puta, svaki put uz 0-2. Uz to, u pomenutom periodu samo dva puta je došla GG igra.

PIZA – ČITADELA, 18.45

(Fudbal, Italija 2)

Ne zna se kome je bitnije. Piza zaostaje samo jedan bod za Salernitanom koja je u plej-of zoni, dok Čitadela ima 52 poena, odnosno isto kao i Krotone koji sa pozicije dva gleda u oči promocije u Seriju A. Dakle, ovde nema nemotivisanih. Biće tvrda utakmica, pa se valja setiti novembarskog remija ovih klubova. Rezultat je bio izjednačen, ali i statistika po pitanju šuteva u okvir gola. Naime, oba tima su imala po četiri opasna.

KREMONENSE – PESKARA, 21.00

(Fudbal, Italija 2)

Ne bi se Peskara menjala s Kremonenseom iako u poslednje vreme ni sama ne igra kako treba. Domaćinu su za opstanak potrebni svi bodovi, pa pritiska ima, naročito ako se setimo da je Kremonense od nastavka takmičenja savladao samo nejaki Askoli, a da je nakon toga dva puta poražen, da bi zatim remizirao sa Salernitanom. Inače, ovaj par se pokazao kao petostruki saveznik onih kojima je na tiketima stajao X, ili igra 0-2 gola.

KROTONE – BENEVENTO. 21.00

(Fudbal, Italija 2)

Derbi Serije B, baš ništa ne znači Beneventu koji je na čelu ušparao 76 bodova. Međutim, Krotone ako misli da se direktno plasira u Seriju A, posle tri vezana junska remija zbog pritiska Čitadele koja takođe ima 52 boda mora maksimalno da se angažuje. Pitanje je samo kako pobediti gordi Benevento koji je od 31 prvenstvene utakmice izgubio samo jednu, a u novembru dobio meč para sa 2:0. Krotone može da se teši i inercijom para na koji od 2017. godine dolazi kec, ma ko da je u ulozi domaćina, što svakako u fudbalskom smislu ne treba smatrati obaveznim pravilom.

SANTA KLARA – MARITIMO, 20.15

(Fudbal, Portugalija 1)

Oba tima nalaze se na sredini tabele i bez većeg pritiska ulaze u ovaj meč. Interesantno da su oba rivala nedavno savladala Benfiku. Santa Klara u pretprošlom kolu kao gost, a Maritimo u prošlom na svom terenu. Domaćin je od pet prethodnih duela kod kuće izgubio jedan, dok je gost poražen na pet od sedam poslednjih susreta na strani. Njihova ranija odmeravanja neretko su se završavala nerešenim ishodima, a Santa Klara je izgubila samo jedan od pet mečeva odigranih sa Maritimom na ovom stadionu.

DENIZLI – GACIJENTEP, 20.00

(Fudbal, Turska 1)

Razdvaja ih samo jedno mesto na sredini tabele. Denizli je u proteklih pet meseci izgubio samo dva puta i to od Bešiktaša i Sivasa, dok je Gacijentep u seriji od sedam mečeva bez pobede. Domaćin u poslednje vreme igra promenljivo na svom terenu, dok je Gacijentep bez trijumfa na poslednjih šest gostovanja. Pri tom Denizli je dobio i četiri od pet prethodnih međusobnih odmeravanja u kojima je od ovog protivnika primio samo dva gola. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara