Serhio Ramos (©Reuters)
Serhio Ramos (©Reuters)

Kralj sve bliži kruni: Ramos s penala za +4 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.07.20. | 23:56

Šesta uzastopna pobeda Blankosa

Iz Madrida puca pogled ka tituli. Posle dve sušne sezone kada je španski pehar u pitanju, Real Madrid je gospodar svoje sudbine. Pet kola je ostalo do kraja, a Kraljevski klub od večeras ima četiri boda više od Barselone. Dakle, kad ako ne sad!?

Manirom velikog kluba je Real uzeo bodove protiv Hetafe: igrao je skromno, ali je pobedio – 1:0. I to sa bele tačke. Ništa zaista sporno, Karvahal je nadmudrio Miramontesa, kojem je „ostala noga“, pošto je uhvaćen u raskoraku i jedanaesterac je čist kao suza.

Izabrane vesti

Egzekutor i ovog puta bio je Serhio Ramos, pravi kapiten ovog tima, igrač koji uvek istupi kada je gusto. A, ovaj penal je zaista imao specifičnu težinu, donosio je osetnu bodovnu prednost u odnosu na Barselonu. I Ramos nije omanuo. Bio je siguran sa bele tačke i taj njegov gol je bio i tačka na ovaj meč.

Sve kada se sabere, Real je bio za nijansu bolji rival od Hetafea, imao je inicijativu, napadao, dok je gost igrao prepoznatljivi fudbal: tvrdo, agresivno, sa postavljenim blokom na svojoj polovini, čekajući kontre. Napravljenih 18 faulova nije nešto za standarde srpske Superlige, ali u Primeri to je debelo preko proseka.

Bilo je prilika da tim u kojem je od početka igrao Nemanja Maksimović ugrozi Real, kada se sve sabere imao je Hetafe ukupno više udaraca na gol, međutim, svi ti pokušaji su završavali u naručju Tiba Kurtoe ili van okvira gola.

Blankosi su u drugom poluvremenu odvažnije krenuli ka golu protivnika, imao je Benzema dve dobre situacije, a onda je zablistao Karvahal, doneo svom timu penal, sa kojeg je Real otišao na +4 u odnosu na Barsu i samo od sebe će zavisiti u poslednjih pet rundi Primere.

Srpski napadač Luka Jović je celu utakmicu odgledao sa klupe Reala.

PRIMERA - 33. KOLO

Utorak

Majorka - Selta 5:1 (3:0)

/Budimir 13pen, 52, Kučo 27, Poco 40, Sevilja 60- Aspas 50pen/

Leganes - Sevilja 0:3 (0:2)

/Tores 23, 35, El Hadadi 82/

Barselona - Atletiko Madrid 2:2 (1:1)

/Dijego Kosta 11ag, Mesi 50pen - Saul 19pen, 62pen/

Sreda

Alaves – Granada 0:2 (0:1)

/Antonin 25, Soldado 49/

Valensija – Bilbao 0:2 (0:1)

/Garsija 13, 47/

Betis – Viljareal 0:2 (0:2)

/Moreno 7p, 30/

Valjadolid – Levante 0:0 

Četvrtak

Eibar – Osasuna 0:2 (0:1)

/Garsija 6, 74/

Sosijedad – Espanjol 2:1 (0:1)

/Vilijan Žoze 56, Isak 84 – Lopez 10/

Real Madrid – Hetafe 1:0 (0:0)

/Ramos 79p/



tagovi

Real MadridSerhio RamosHetafeNemanja MaksimovićLuka JovićPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara