Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 2. 7. 2020.

| Društvo

Posle ćutnje zvanične informacije: U KC Niš 74 pacijenta obolela od korone, na respiratorima njih 5

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
korona VANJA KESER FOTO
Za deset dana dupliran broj pacijenata u KC Niš; Ilustracija; foto: V. Keser

Nakon desetodnevne pauze iz Kliničkog centra Niš oglasili su se povodom broja pacijenata smeštenih u ovoj ustanovi, a koji su pozitivni na virus korona - 74 ih je hospitalizovano, a njih petoro spadaju u najteže pacijente, jer su na respiratorima. Saopštili su i da je hospitalizovanih zaraženih kovidom 19 u Vranju 56, u Surdulici 24, a u Leskovcu 66.

Za poslednjih deset dana broj kovid pozitivnih u KC Niš uvećao se za skoro duplo, pošto ih je 22. juna bilo 39. Samo u poslednja 24 sata primljen je 31 pacijenat, kažu u KC Niš, dok je bilo 86 pregleda u kovid ambulanti, a jedna osoba je preminula. Navode i da nema hospitalizovane dece zaražene koronom.

Kako o broju ljudi zaraženih kovidom, tako i o opštoj epidemiološkoj situaciji, Nišlije poslednjih dana nisu znale gotovo ništa, jer se niko od nadležnih nije oglašavao, niti odgovarao na pitanja novinara. Rukovodilac Trijažnog odeljenja Klinike za infektivne bolesti Nikola Milenković kaže da je stanje pod kontrolom.

Pod kontrolom je epidemiološka situacija. Ono što za nas predstavlja problem je što pokrivamo veliki broj pacijenata koji dolaze sa juga Srbije i jedino tu vrstu opterećenja Klinički centar Niš, što se tiče epidemiološke situacije ima. Ostalo je sve pod kontrolom - kaže Milenković.

Iz Kliničkom su objasnili da i kakva procedura za pacijente. Oni za koje se utvrdi da su pozitivni prvo dolaze u trijažno odeljenje Infektivne klinike. Oni sa lakšom kliničkom sliku idu u kućnu samoizolaciju, a teži se raspoređuju u neku od tri kovid klinike - Infektivnu, Pulmologiju ili Kliniku za rehabilitaciju.

Inače, od kada se u Srbiji beleži drastičan porast kako novoobolelih, tako i onih na respiratorima, u Kliničkom centru Niš su prestali da objavljuju informacije o broju zaraženih u ovoj ustanovi. Nišlije danima nisu imale informacije o tome kakva je epidemiološka situacija u njihovom gradu (mada i dalje nemaju ukupan broj zaraženih), pa su novinari najavili posetu Kliničkom. Tada su odlučili da održe prvu konferenciju za medije od početka epidemije i konačno daju podatke.

Sada je najavljeno da će ponovo početi da ih objavljuju svakog dana u 16 sati, kao i da će redovno držati konferencije za medije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lola

    10:26 // 3. 7. 2020.

    Koliko pozitivnih ima koji su ukućnom karantinu? Da li su njihovi kontakti testirani i da li su oni u karantinu? Ja znam 6 osoba koji su pozitivni i u kućnim su karantinima. Srećom da im je zdravstvna slika dobra. Testova očigledno nema i laž je imperativ ove vlsti.

  • Mile kc

    18:45 // 2. 7. 2020.

    Lopine. Ovima je bitno samo da se što bolje utale .

  • Gaga

    18:04 // 2. 7. 2020.

    Sramno, bedno obraćanje ovog Nikole, PR KC Niš. Bravo za novinare!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: