Vesti

0

DF kandiduje Čedomira Jovanovića za ministra u kantonalnoj vladi u BiH

Autor: KP

Izvor: Beta

DF kandiduje Čedomira Jovanovića za ministra u kantonalnoj vladi u BiH

Izvor: Foto: Novi magazin / Zoran Raš

Jovanović, koji je savetnik lidera DF-a i hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića, kandidat je za pozicije na kojima je zbog konstitutivnosti potreban Srbin, navodi Alternativna televizija.

Jovanović je bio nosilac liste "Koalicija za mir", koja je na nedavno održanim izborima u Srbiji osvojila svega 0,32 odsto i nije uspela da pređe cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije.


Komšićeva stranka demantuje da će Jovanović biti kandidat za kantonalnog ministra

 

Liberalno-demokratska partija (LDP) prenela je danas saopštenje Demokratskog fronta Željka Komšića u kojem se demantuju informacije da će lider LDP Čedomir Jovanović biti kandidat DF za funkciju ministra u više kantonalnih Vlada u Bosni i Hercegovini.

Portal Alternativne televizije ranije je objavio tekst u kojem se navodi da će Jovanović biti kandidat između ostalog i za ministra obrazovanje u Unsko-sanskom kantonu, konkretno za pozicije na kojima je zbog konstitutivnosti neophodan kadar iz srpskog naroda.

"Zemljo, otvori se. Da vam zvanično odgovorimo: Od prvog do zadnjeg slova što ste napisali, sve je laž, izmišljotina, novinarska bljuvotina po obrazu nekada časne novinarske profesije. I da stvar po vas bude gora, autor tih gadosti nazvao je centralu stranke pre objave teksta i lepo smo mu objasnili da ta priča nema veze s vezom. Naravno da u finalnom tekstu tog našeg stava nema", navodi se u odgovoru DF.

Demokratski front je naveo da su navikli da im podmeću razna "kukavičija jaja" ali da takvu podvali do sada nisu imali.

"A našem drugu Čedi želimo brzi oporavak i skoro viđenje u našem i njegovom Sarajevu. Drži se, Čedo!", piše u saopštenju.

Jovanović je bio nosilac liste "Koalicija za mir", koja je na nedavno održanim izborima u Srbiji osvojila 0,32 odsto glasova i nije uspela da pređe cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR