Apel iz Arilja za manju potrošnju: Grad na Moravici još bez vode, u Ivanjici žedni do petka?

V. ILIĆ

02. 07. 2020. u 10:00

Radnici lokalnog JKP čekaju deo iz Beograda da bi spojili magistralni vod

Апел из Ариља за мању потрошњу: Град на Моравици још без воде, у Ивањици жедни до петка?

Reka oštetila deo mreže

DIREKTOR JP "Rzav" u Arilju Zoran Barać je apelovao na potrošače da budu štedljivi jer je isporuka iz tamošnje Fabrike vode juče ujutru dostigla čak 700 litara u sekundi, što je veliko opterećenje za vodosistem podignut pre gotovo tri decenije.

- U reci ima dovoljno vode, ali je čitav sistem veoma opterećen, pa molim komunalna preduzeća, te distributere u Arilju, Požegi, Lučanima, Čačku i Gornjem Milanovcu da vode računa o novonastalim prilikama. Posebno se obraćam preduzećima iz Čačka i Milanovca koja imaju svoja izvorišta da što pre povećaju sopstvenu proizvodnju, da bismo zajednički prevazišli ovaj problem - naglašava Barać.

S druge strane, Ivanjičani su deveti dan bez pijaće vode, a kvar na cevovodu su, podsetimo, izazvale nedavne poplave u ovom delu Srbije. Ohrabruje to što je problem konačno lociran - na magistralnom cevovodu u slivu Moravice, od Međurečja prema Lučkoj reci. Ustanovljeno je, naime, da je tamo voda pokidala glavnu cev, pa preduzeće "Matovac" trenutno pokušava da otkloni kvar. Očekuje se i da iz Beograda stignu delovi koji su neophodni da bi radnici JKP "Ivanjica" prespojili cev. Kako je najavljeno, Ivanjičani će česme ponovo moći da koriste tek od 3. juna, a dotad se nastavlja snabdevanje iz cisterni postavljenih po gradu.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije