Fudbaleri Real Madrida (©AFP)
Fudbaleri Real Madrida (©AFP)

Ključevi La Lige kriju se u predgrađu Madrida

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.07.20. | 11:37

Real večeras na “Alfredo di Stefano“ stadionu dočekuje komšijski Hetafe

Pokloni samo pristižu na adresu Real Madrida. Prvo od Sevilje, potom od Selte, u ovom kolu od komšijskog Atletika. U Barseloni odavno nije sve na svom mestu, pokazali su to i otac i brat Antoana Grizmana, Alan i Teo, kada su objavama na društvenim upirali prstom u Kikea Setjena, pošto je ovaj francuskom napadaču udelio samo dva minuta na najbitnijoj utakmici u finišu sezone kakva je svakako bila ona sa Jorgandžijama. Međutim, Zinedin Zidan je nekoliko puta ponovio da “ništa još nije osvojeno", da “tim ima samo bod prednosti“ i time jasno putem medija – ne sumnjamo da je tako bilo i na treninzima – igračima stavio do znanja da opuštanja nema. Jer, ako je Setjen izgubio ključeve od kamiona, Blankosi bi mogli da mu preotmu one od La Lige, ukoliko do kraja, ali posebno u naredna dva kola, protiv Bilbaa, ali prvenstveno Hetafea (22.00) večeras ostanu na koloseku.


Izabrane vesti

Hetafe je po stilu igre jedna od dosadnijih ekipa u prvenstvu. A opet, trenutno doživljava najbolju sezonu u svojoj istoriji, pošto šest kola pre kraja nikada nije imao bodovnu zalihu koliku ima sada – 52. Čitav uspeh zasniva se na visokom presingu koji mu obezbeđuje da loptu osvaja dosta blizu protivničkog gola i gubi je prilično daleko od svog. I sve to sa prosečnim posedom lopte od tek nešto više od 20 minuta po utakmici i igrom koja se zasniva na dugim dodavanjima – prosek dužine pasova 21,8 metara. Takav pristup igri lišio je ekipu Hozea Bordalasa briga u odbrani, pa tim iz predgrađa Madrida golove prima vrlo retko ove sezone, češće samo od Reala, Atletika i Bilbaa. Pritom, iako nije preterano efikasna ekipa, Hetafeu treba dosta manje šansi za gol od ostalih ekipa. Bordalasov trojac u napadu Mata, Anhel i Horhe Molina sa 26 golova na zajedničkom kontu, pred golom se pretvara u "ekipu hirurga". Svaki četvrti Matin i Anhelov šut završava iza leđa golmana, dok je Molini potreban jedan više. Na primer, Lionelu Mesiju i Karimu Benzemi potrebno je šest.

Hoze Bordalas sa igračima (©AFP)Hoze Bordalas sa igračima (©AFP)

Međutim, ta “supermoć“ ne deluje na veće timove u La Ligi, one koji se sa tim presingom Hetafea izbore bez većih problema. Bordalas je pet puta igrao protiv Reala i izvukao samo bod. Atletiku ni toliko. Barselonu je pobedio jednom, ali davne 2002. godine u kupu kada je vodio Noveldu. Ove sezone poražen je na svakom meču protiv vodeće četiri ekipe na tabeli.

Od povratka nije umeo ni sa manjim ekipama, pa je prvu “postkoronarnu“ pobedu upisao tek u prošlom kolu protiv Sosijedada. Tada u timu nije bilo Dakonama Đenea koji se večeras vraća posle odslužene suspenzije, ali je klupa od 30. juna “kraća“ odlaskom trojice igrača – Dejversona i Kenedija kojima su istekle pozajmice i Antunesa sa kojim nije produžen ugovor.

Okosnica Zidanovog tima - Tibo Kurtoa, Dani Karvahal, Rafael Varan, Serhio Ramos i Karim Benzema – ne bi trebalo da se menja. Luka Modrić i Ferlan Mendi vratiće se u startnih 11 kao rezultat čestih rotacija uslovljenih zgusnutim kalendarom, a jedina nepoznanica je ko će Benzemi i Vinisijusu praviti društvo u napadu, pošto je Eden Azar bio “nevidljiv“ u Kornelji.  

PRIMERA - 33. KOLO

Utorak

Majorka - Selta 5:1 (3:0)

/Budimir 13pen, 52, Kučo 27, Poco 40, Sevilja 60 - Aspas 50pen/

Leganes - Sevilja 0:3 (0:2)

/Tores 23, 35, El Hadadi 82/

Barselona - Atletiko Madrid 2:2 (1:1)

/Dijego Kosta 11ag, Mesi 50pen - Saul 19pen, 62pen/

Sreda

Alaves – Granada 0:2 (0:1)

/Antonin 25, Soldado 49/

Valensija – Bilbao 0:2 (0:1)

/Garsija 13, 47/

Betis – Viljareal 0:2 (0:2)

/Moreno 7p, 30/

Valjadolid – Levante 0:0 

Četvrtak

19.30: (2,40) Eibar (3,10) Osasuna (3,20)

19.30: (1,90) Sosijedad (3,40) Espanjol (4,30)

22.00: (1,38) Real Madrid (4,70) Hetafe (8,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraReal MadridHetafe

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara