Humanitarni tiket u podne: Zoran Kostić Pirgo tipuje za lečenje malog Petra Petrovića

Vreme čitanja: 5min | čet. 02.07.20. | 09:53

Pomoćni trener IMT-a, nekadašnji kapiten Borca, očekuje lagan kec Verdera u borbi za bundeligaški opstanak

Prošetaš u Čačku kraj Morave, pa pitaš za Pirga... Svi bivšu Borčevu kopačku sredine terena s kapitenskom trakom tamo znaju pod tim nadimkom. Izlišno u toj sredini i izgovoriti ono zvanično Zoran Kostić, što od nedavno stoji u protokolu stručnog štaba IMT-a. Traktoristi su za PLS dobili ekstremno iskusno pojačanje na klupi, pa iz trenerskog tandema RendulićKostić, povlačimo Pirga za rukav od trenerke, kako bi u „Humanitarnom tiketu u podne“ došli do nove pobede teške 102.800 dinara.

Zoran Kostić je odlučio da tiket posveti Petru Petroviću (2014), odnosno da pomogne dečaku u borbi s cerebralnom paralizom koja je nastupila kao posledica komplikacija pri rođenju. Sportski pozdrav za motiv, a palčevi stegnuti za prolazak kvote 10,28, kojom nameravamo da uvećamo do sada ostvaren bilans akcije koja je na brojne adrese prosledila tačno 15.711.389 MOZZART dinara. Neka ga prati talija nekadašnjeg golmana, sada takođe trenera, Slavoljuba Krnjanca kome je u utorak proradila postavka listića s kvotom 16,12.

Izabrane vesti

Za početak Pirgo lovi dobitan tip na meču ATALANTA – NAPOLI. Ukratko, meč koji bi mogao da bude efikasan. Oba rivala igraju prilično ofanzivno s tim što Napoli trenutno ima nešto veći motiv s obzirom da mu Milan diše za vratom i juri mesto za Evropu. Atalanta je neporažena na devet prethodnih utakmica u Bergamu, dok je Napoli ove godine na gostovanjima izgubio jedino od Lacija. Pet od šest poslednjih odmeravanja ovih rivala završeno je uz GG3+, a oktobarski bez pobednika 2:2.

„Igram GG3+“, reče Kostić, a priču o novostima iz trenerskog života ostavlja za kraj. Naravno, jer usresređen je na plemenito tipovanje na sebi svojstven način, kao što je nekada u dresu bez obzira na rezultat izgarao do poslednja tri zvižduka u dresu Poleta iz Ljubića, čačanskog Remonta sa Avladživnice, koji ponovo oživljava, te Borca, ali i mnogih drugih klubova preko granice.

Idemo s njim do Bremena na utakmicu VERDER – HAJDENHAJM. Ostaje li Verder, ili se u Bundesligu useljava Hajdenhajm, rešiće se u dve utakmice, s tim što iskusniji domaćin može da se nada da će ponoviti rezultat od 4:1 iz šesnaestine finala Kupa Nemačke koji je zabeležen u oktobru prošle godine. Hajdenhajm se u plej-of ugurao na konto malaksalosti Hamburgera, ima svoju šansu, ali je ona zbilja tanka, budući da je uoči ovog meča poražen sa 3:0 od Bilefelda koji čeka promociju u elitni rang. Dakle, nije zicer, ali velika je šansa da Verder ne završi u Cvajtoj. 

„Tipujem na Verder“... 

Sledeća je utakmica MANČESTER SITI – LIVERPUL. Biće ovo susret između aktuelnog i prošlogodišnjeg šampiona koji će verovatno samo naizgled biti prijateljskog karaktera. S obzirom da se radi o dve najofanzivnije ekipe u Premijer ligi golovi na obe strane ne bi trebalo da izostanu, kao što je to bio slučaj na osam od devet poslednjih odmeravanja na Etihadu. Prethodni, odigran početkom novembra u Liverpulu završen je pobedom Redsa od 3:1.

„Ponovo GG3+“, reče Zoran Kostić, bivši kapiten Borca, čovek koji se fudbalskim zanatom bavio i u Rusiji, Kazahstanu, kao i u susednoj nam Mađarskoj.

Slede ROMA i UDINEZE. Domaća Roma je na petom mestu i ovo je dobra prilika da sustigne Atalantu koja je na četvrtom, poslednjem koje vodi u Ligu šampiona. Istovremeno pobeda bi joj omogućila da se udalji od Napolija koji zaostaje za njom tri boda na šestom. Na ruku joj ide i tradicija kada su u pitanju odmeravanja sa Udinezeom koji je na 15 mestu gde ga tri boda deli od zone ispadanja. Vučica je dobila 12 od 13 prethodnih duela, kao i 10 od poslednjih 11 na stadionu Olimpiko.

„Jedinica za Vučicu“!

Pomoćni trener IMT-a, za kraj gađa, pa recimo i to u rašlje na siguran tip na kraju meča REAL MADRID – HETAFE. Navaliće Bezema i družina kao oluja na Hetafe, budući da pedanto osvajanje svih bodova njima znači sve u trci s Barsom. Iznenađenje je skoro pa isključeno, mada je Hetafe kompletan, a nosi ga i pobeda nad Real Sosijedadom iz proteklog kola. Kako bilo, ovo je tim koji je posle tri vezana remija konačno uspeo da slavi, dakle može da pokuša da razvuče igru, ali teško da će u tom naumu uspeti, kao što nije u 19. kolu kada ga je Real dobio sa 0:3.

„Jedinica je zaista realna i izvesna“, zaključuje naš današnji gost sklapajući korice Mozzart Sport liste.

A, šta Zoran Kostić Pirgo kaže o novom izazovu, odnosno situaciji koja ga zatiče u IMT-u, koji je za njega nova sredina, mada mu imenjak, Rendulić kao nekadašnji saigrač uliva samopuzdanje.

“Tačno, Rendulić i ja smo bili višegodišnji saigrači, prijatelji smo i jedva čekam zajedničke izazove. U IMT-u ljudi su izuzetni, dobra je sredina…Vole da afirmišu mlade igrače, ali i trenere. Želim da pružim maksimum, pomognem klubu, igračima, Renduli i sebi. Sada se još upoznajemo, gledamo potencijal igrača, ekipe, pa na osnovu toga razgovaraćemo o eventualnim pojačanjima. Sve je na potrebnom nivou, energija, profesionalizam i ambicije kluba”, konstatuje Zoran Pirgo Kostić koji, jako je bitno naglasiti iza sebe ima trenersko iskustvo.

U kratkim crtama o pređašnjoj karijeri kaže: “Sa trenerskim poslom počeo sam, uz Bobana Dmitrovića, u niškom Radničkom. Potom sam vodio kadete Borca i asistirao u prvom timu. Vratio sam se u Niš na poziv Miše Kosanovića, a potom bio deo stručnog štaba Radoslava Bataka”.

Za Petrovo bolje sutra! Budimo humani…

Slanjem SMS poruke: Upišimo 629 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human629 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-537835-69

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002875.7

IBAN: RS35160005400002875759

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Za kraj, još jedno veliko hvala Zoranu Kostiću na učešću u “Humanitarnom tiketu u podne”. Pre nego što se pozdravimo, na njemu je tipovanje i za MOZZART svet preko Drine.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Zoran Kostić će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu. Udruženjnja “Nova generacija”, Banja Luka. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 10,28, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjeZoran Kostić PirgoIMTBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara